Wethouder Fleur Stip met Maarten van der Staay, Peter Koppenaal en Wim van Wingerden van het wijkideeteam Rijsoord
Wethouder Fleur Stip met Maarten van der Staay, Peter Koppenaal en Wim van Wingerden van het wijkideeteam Rijsoord

Rijsoord op een rijtje in een boekje

Algemeen

RIJSOORD - Op initiatief van het wijkideeteam en het wijkoverleg is een informatieboekje over Rijsoord verschenen. De Rijsoordse verenigingen en organisaties presenteren zich in dit 32 pagina’s tellende boekje. Het eerste exemplaar werd afgelopen zaterdag overhandigd aan wethouder Fleur Stip.

“We zijn denk ik het eerste wijkideeteam dat een boekje heeft uitgegeven. Dit boekje laat zien dat er in Rijsoord veel wordt georganiseerd. We hebben een bruisend verenigingsleven” zegt voorzitter Maarten van der Staay.
Het idee voor het boekje is ingegeven door de nieuwbouw in Rijsoord. Op het voormalige terrein van De Jong Tours zijn 65 woningen gebouwd. Er komen er nog zo’n 100 bij door de ontwikkeling van de Geerpolder, woningbouw aan de Pruimendijk en reeds in gang gezette bouw tegenover Bardot. “Maar niet alleen de nieuwe bewoners krijgen dit boekje. Alle dorpsgenoten krijgen een exemplaar. Er zijn er 1700 gedrukt” stelt Van der Staay.

De Waal
Het Rijsoordgidsje is gedrukt zonder advertenties. Eén uitzondering is gemaakt voor de Rijsoordvlaggen die verkocht worden voor een goed doel. Opvallend is ook een pagina vullende foto van het naambord van De Waal. Een duidelijke boodschap, want echte Rijsoordenaren ergeren zich als dit water het Waaltje wordt genoemd. Naast de bekende clubs stelt het boekje ook de Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) en bezoekerscentrum De IJsvogel voor. Er is een tegoedbon voor korting op een kopje koffie of thee bijgevoegd.
In het boekje wordt ook uitgelegd wat het wijkideeteam allemaal doet. Jaarlijks is er 14.000 euro te besteden aan activiteiten. Er kan bijvoorbeeld geld naar een buurtbarbecue, mits die voor de hele straat toegankelijk is. “Met het verkrijgen van meer bekendheid en de uitgangspunten hopen we allemaal dat er meer aanvragen vanuit de wijk komen” aldus het wijkideeteam.

Advertenties uit de krant