Afbeelding

Bibliotheek helpt met boekenlijst met The School of Life

Algemeen

REGIO - Op maandag 20 februari start The School of Life met de derde online boekenclub ‘Klassiekers lezen met schrijvers’. Zes bekende Nederlandse schrijvers nemen je mee door hun favoriete boek. Ze vertellen je wat deze boeken klassiekers maken en waarom je ze écht gelezen moet hebben. Lees je ook mee? Leden van de Bibliotheek AanZet krijgen nu 25 euro korting op deze collegereeks, en ze kunnen de boeken ook lenen in de bibliotheken. 

Klassiekers lezen met schrijvers
Inmiddels zijn er tig boeken onder de noemer klassiekers, dus waar begin je? Volgens The School of Life is het antwoord simpel: start bij de favoriete boeken van schrijvers! Ze organiseren daarom een 6-delige online boekenclub met de schrijvers: Niña Weijers, Manon Uphoff, Abdelkader Benali, Tom Lanoye, Auke Hulst en Roline Redmond. Zij kiezen allemaal een boek uit de wereldliteratuur die iedereen een keer moet lezen. 

Na het lezen van elk boek komen de lezers en de schrijvers samen via Zoom. De schrijvers vertellen dan meer over het werk van de auteurs en onder hun begeleiding worden ook thema’s, karakters en verhalen verder besproken. 

Wil je ook meedoen? Leden van de Bibliotheek AanZet krijgen nu 25 euro korting op deze collegereeks. Met je bibliotheekpas kun je de boeken lenen die worden besproken, en je hebt ook toegang tot duizenden andere boeken, e-books, luisterboeken en online cursussen. Kijk voor meer informatie op www.debibliotheekaanzet.nl/schooloflife 

Samenwerking de Bibliotheek AanZet en The School of Life
De Bibliotheek AanZet en The School of Life slaan de handen ineen om lezers te begeleiden naar de beste boeken en een extra dimensie te geven aan hun leeservaring. “De Bibliotheek AanZet en The School of Life zetten zich allebei in voor de ontwikkeling van mensen. Ik ben dan ook ontzettend trots op deze samenwerking, waarbij, naast ontwikkeling, ook leesplezier centraal staat”, aldus Bas Hüsstege, manager markt & innovatie bij de Bibliotheek AanZet. 

Boeken zijn een belangrijk hulpmiddel om meer (zelf)kennis op te doen en tot nieuwe inzichten te komen. Door boeken te bespreken, leren mensen om verder te kijken dan de woorden op papier; ze ontdekken de verschillende lagen van verhalen. 

Wil je meer lezen? In veel bibliotheken van de Bibliotheek AanZet vind je speciale thematafels met klassiekers, waaronder de boeken uit de collegereeks. En op www.debibliotheekaanzet.nl/collectie vind je boeken op maat via unieke zoekfilters die personaliseren 

Advertenties uit de krant