Demonstratie oversteken op het schoolplein
Demonstratie oversteken op het schoolplein

Verkeersveiligheidslabel voor De Botter

Algemeen

RIDDERKERK - Aan OBS De Botter in Drievliet is vanwege de activiteiten rond verkeerseducatie en verkeersveiligheid, het eerste SCHOOL op SEEF label toegekend. Op donderdag 19 januari is deze tijdens een feestelijk moment aan de school overhandigd door wethouder Meij.

Onder toeziend oog van wethouder Meij en alle leerlingen van de school mocht een aantal kleuters onder begeleiding van leerlingen uit groep 6 eerst nog hun oversteekvaardigheden tonen op het verkeersplein. Hierna kon alleen maar geconcludeerd worden dat dit certificaat dik verdiend is. De school heeft met bij dit eerste label, direct de maximale 30 punten gescoord.

In 2017 is De Botter al gestart met het aanbieden van praktische verkeerslessen, naast de theoretische lessen uit de methode. Kleuters leren bijvoorbeeld veilig over te steken en in de middenbouw wordt er gewerkt aan de fietsvaardigheid. De bovenbouwgroepen gaan regelmatig met de fiets op pad. 

SCHOOL op SEEF is hét lesprogramma voor basisscholen in Zuid-Holland. Het biedt de school en zijn leerkrachten allerlei hulpmiddelen om aan de slag te gaan met verkeersveiligheid op en rondom de school. SCHOOL op SEEF stimuleert ook een goede samenwerking met ouders en de gemeente. Alle kinderen hebben recht op een veilige en zo zelfstandig mogelijke deelname aan het verkeer.

Advertenties uit de krant