Mislina Erdogan dingt maar naar misstitel
Mislina Erdogan dingt maar naar misstitel

In finale van Miss Teen of Zuid-Holland

Algemeen

RIDDERKERK - De 15-jarige Mislina Erdogan is kandidate voor de titel Miss Teen of Zuid-Holland. Op 12 maart is de Ridderkerkse een van de finalisten van deze missverkiezing.

Het is niet zo dat ze een carrière als model ambieert. Ook hoeft ze geen filmster te worden. Mislina zit nu op de theaterschool in Rotterdam, maar wil na haar examen een heel andere kant op. “Ik wil arts worden” zegt ze over de richting die ze op wil.
De scholiere heeft zich voor Miss Teen opgegeven om haar visie op het leven over te brengen. “Ik wil uitdragen en laten zien dat iedereen er mag zijn. Het mag niet uitmaken hoe je eruit ziet. Wie sterk in zijn of haar schoenen staat kan ver komen” onderstreept ze.
Mislina is voor de misstitel in de race met negentien andere meiden. Ze heeft ervaren dat ze onderling erg aardig voor elkaar zijn. “We worden met verschillende trainingen voorbereid op de finale. De sfeer is goed. Het is echt leuk en leerzaam om mee te maken” zegt de misskandidate.
Met de trainingen leren de missen in spe zich presenteren op de catwalk en krijgen ze dans- en sportlessen om zich losser te bewegen.
Op weg naar de finale moeten de kandidaten zich ook inzetten voor een goed doel. Net als de kandidaten van Miss Beauty of Zuid-Holland, waarvan de finale ook op 12 maart plaatsvindt, brengen de tienermissen geld bij elkaar voor de Linda Foundation. Dit fonds steunt arme gezinnen in Nederland. Voor alle missen is een donatiepagina aangemaakt. Zelf mogen ze eigen acties bedenken. Mislina: “Ik maak cupcakes die ik voor dit doel verkoop”
Voor donaties: www.actievoorlindafoundation.nl/fundraisers/mislina-erdogan. Op haar stemmen kan door een sms te sturen naar 3010 onder “Poll Zuidholland Mislina.

Advertenties uit de krant