Romain van Bruggen zoekt een gaatje
Romain van Bruggen zoekt een gaatje Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer degradeert naar derde klasse

Algemeen

RIDDERKERK - Op zaterdag 19 mei speelde Slikkerveer op het eigen sportpark Het Reijerpark de degradatiekraker tegen SVS uit Capelle aan den IJssel. Ondanks dat het de beste kansen kreeg lukte het Slikkerveer niet om de punten op het Sliknest te behouden.

In de openingsfase van de wedstrijd kreeg Slikkerveer meteen al een paar fraaie kansen om op voorsprong te komen. Een rebound van een corner werd door Boy van Reede net naast de kruising geschoten in de vierde minuut. Drie minuten later werd hands gemaakt in de zestien door een verdediger van SVS, maar scheidsrechter Kaijen had het niet gezien en liet doorspelen. In de achttiende minuut was Denno Stoffels dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot spatte terug op de paal. Daarna beperkte beide teams een lange tijd tot spel op het middenveld. Pas vijf minuten voor rust was het Boy van Reede die goed opstoomde op de rechterflank en voorzette op Bas Mulder. Uit de draai schoot Mulder echter naast. Drie minuten later was het eindelijk wel raak. Een prachtige pass van Denno Stoffels van achteruit ging over de complete SVS-defensie heen, waarna Bas Mulder oog in oog met doelman Nieuwerf langs de keeper binnen schoot: 1-0. Dat werd tevens de ruststand.

Gebroken neus
In de tweede helft was de eerste kans weer voor Slikkerveer. Een voorzet van Denno Stoffels werd net op tijd uit de lucht gepakt voor Boy van Reede had kunnen binnenkoppen. In de 47-ste minuut was het SVS dat de aanval opzocht en vanaf de rand van de zestien maar eens op doel schoot van Slikkerveer. Patrick Werkhoven kreeg nog wel een vinger achter de bal, maar kon de gelijkmaker van Jessie Oostrum niet voorkomen: 1-1. Slikkerveer trok maar weer in de aanval. Bij een luchtduel leverde dat een fikse blessure op voor doelman Nieuwerf van SVS, die met een neusblessure van het veld moest. Na precies een uur spelen was Slikkerveer weer in de aanval, maar zat er een SVS-voet tussen en werd messcherp gecounterd. Jimmy Ramawadh benutte het buitenkansje beheerst: 1-2. Slikkerveer bleef doorgaan met het doel van de bezoekers op te zoeken. Een voorzet van Romain van Bruggen werd door Cerezo Fung-A-Wing maar net naast gekopt. Daarna volgde nog een kans voor Ryan van Dongen, die een teruggekopte voorzet van Cerezo Fung-A-Wing naast schoot. Het wilde deze middag niet lukken voor Slikkerveer. Het werd drie minuten voor tijd zelfs nog erger toen Jessie Oostrum uit een snelle tegenaanval de 1-3 scoorde en daarmee de eindstand bepaalde. Door dit resultaat degradeerde Slikkerveer terug naar de derde klasse.

Na afloop werd bij deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen alvast afscheid genomen van de vertrekkende trainer Driss el Akchaoui en aanvoerder Cerezo Fung-A-Wing, die na een lange carrière, die hem een flink aantal jaren betaald voetbal opleverde bij onder andere Volendam, RKC en De Graafschap, zijn schoenen aan de wilgen hangt.

Opstelling Slikkerveer: Patrick Werkhoven, Boy van Reede, Denno Stoffels, Cerezo Fung-A-Wing, John van Vugt, Ronald Capelle (72 – Sem Seifi), Ryan van Dongen, Jesse Ringlever (84 – Valerio Vers), Aaron Plaizier (72 – Chevillio Halden), Romain van Bruggen en Bas Mulder.