Kijken naar de foto's op Kinderdijk
Kijken naar de foto's op Kinderdijk

Buitenexpositie bij Kinderdijk

Algemeen

KINDERDIJK - Ter ere van het 25-jarig jubileum als UNESCO Werelderfgoed hebben Mathilde Vos-Gras (voorzitter Vrijwilligersraad) en Peter-Jan van Steenbergen (directeur-bestuurder) van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk op 25 mei een unieke buitenexpositie geopend.

Deze expositie toont foto’s van medewerkers en vrijwilligers in authentieke kleding van vroeger. De twaalf geënsceneerde foto’s, elk met een eigen bijschrift, vertellen het verhaal van het leven vroeger in ons molengebied. Met de foto’s op groot formaat in het gras tussen het Wisboomgemaal en Hulpgemaal de Fabriek, kunnen bezoekers zich onderdompelen in onze unieke geschiedenis en de prachtige omgeving van Kinderdijk ervaren.

Maand te zien
De expositie is een maand lang te bezichtigen. Het is een geweldige kans om Kinderdijk te bezoeken en te zien hoe het molenaarsleven er vroeger uitzag. Het is het niet alleen een historisch overzicht, maar toont ook de betrokkenheid van de medewerkers en vrijwilligers bij het behoud van dit unieke stukje Nederland. Het is ook een eerbetoon aan de mensen die zich dag in dag uit inzetten om dit erfgoed te beschermen en te behouden. De medewerkers en vrijwilligers van Kinderdijk hebben een bijzondere persoonlijke draai gegeven aan de expositie door zelf gefotografeerd te worden.

Advertenties uit de krant