Arie van de Wetering tussen Niels en Floor Plaisier
Arie van de Wetering tussen Niels en Floor Plaisier

Zestig jaar werkzaam voor Plaisier

Algemeen

RIDDERKERK - Deze week heeft Arie van de Wetering zestig jaar een dienstverband met Plaisier Interieur. De bijna 76-jarige Ridderkerker werkte met drie generaties van het familiebedrijf. 

Van de Wetering was vijftien jaar toen hij van de technische school kwam. Zijn vader wees hem op een advertentie van Plaisier. Voor het kennismakingsgesprek kwam directeur Plaisier aan huis in Bolnes. Arie mocht de volgende dag beginnen. Dat was 3 september 1963. De jonge kracht trad als meubelmaker in dienst, maar was de eerste weken vooral bezig met aan elkaar naaien van stroken tapijt. “Dat werd toen allemaal op maat gemaakt. Je wist de afmetingen van de huiskamer en dat moest je dan in orde maken” blikt Arie terug.
Hij mocht na enkele maanden mee op karwei als hulpstoffeerder. Ze leerde hij stap voor stap het leggen van tapijten en het behendig sjouwen van meubels. Ook in de periode dat hij in militaire dienst moest was hij voor Plaisier werkzaam. “Het soldatenloon was geen vetpot. Ik kon op de zaterdagen bijverdienen. Ze zorgden ervoor dat er altijd klussen waren te doen” vertelt Arie.

Buitendienst
Na het behalen van zijn rijbewijs op z’n achttiende jaar is Van de Watering een van de vaste mannen van de buitendienst. Hij maakte in die rol de groei van Ridderkerk mee. Arie zag bijna alle nieuwbouwwoningen van binnen. “Alles bij elkaar ben ik in de loop der jaren bij meer dan de helft van de Ridderkerkse huizen binnen geweest. Heel vaak heb ik bij jonge echtparen het hele interieur binnen gebracht. Bijzonder was wel dat het bij hoogbouw zelden op de begane grond was. Bijna altijd was het op de derde of vierde verdieping” aldus de jubilaris.
Van de Wetering vormde jarenlang een team met Teun Verveer, Piet Lagerwaard en Gijs van de Berg. Arie mocht op z’n 62ste jaar stoppen met werken, maar hij bleef na dit prépensioen op de wagen. De oudgediende bouwde af als beheerder van het magazijn. Na zijn officiële pensioen bleef hij twee dagen per week werken en richtte hij zich vooral op het oplossen van klachten. “Als er iets uit een voering steekt durft Arie er als vakman in te prikken. Wie die ervaring niet heeft is veel te bang om de bekleding te beschadigen” geeft Niels Plaisier als voorbeeld van de vakkennis van Arie.

Niels met zijn broer Robert de derde generatie Plaisier waar Van de Wetering voor werkt. Hij heeft beiden nog als baby meegemaakt. Hij kan met de jonge bazen net zo goed opschieten als met hun vader Floor en grootvader Henk.
Arie heeft nu geen vaste werkdag meer, maar is op oproepbasis beschikbaar. Als er maar elke week iets te doen is! Sowieso is de senior van het bedrijf elke zaterdag in de winkel. Hij doet dan aan het einde van de middag een drankje met de collega’s.

Advertenties uit de krant