Long-Qin Zhou (met oorkonde) en Yangfeng Qin op het podium voor hun gouden medailles
Long-Qin Zhou (met oorkonde) en Yangfeng Qin op het podium voor hun gouden medailles

Bekroond met goud voor vlees- en visgerecht

Algemeen

RIDDERKERK - De Ridderkerkse chef-kok Long-Qin Zhou heeft goud behaald bij het World Championship of Chinese Cuisine in Maleisië. De kok van oriëntaals restaurant Mee-Ling sleepte de gewilde medaille in de wacht bij het onderdeel duo koken.

Long-Qin Zhou deed aan deze kookuitdaging mee met Yangfeng Qin. Het Nederlandse tweetal had in de wedstrijd voor chef-koks met een assistent concurrentie van 62 andere duo’s uit onder meer China, Hong Kong, Japan, Maleisië, Singapore en Zuid-Korea. Het gedurfde gerecht van de Chinezen uit Nederland viel in de smaak bij de jury. Ze verenigden op een bord de smaken van vlees (ham) en vis (roodbaars) en hadden als culinaire verrassing een met gekruid gehakt gevulde rammenas . Aan de buitenkant van deze Chinese witte wortel was niet te zien dat er iets was ingestopt. Het leverde Long-Qin en Yangfeng een Gold Award op.
De Ridderkerkse kok haalde eerder zilver en brons toen het WK van de World Master Chefs Association of Cantonese Cuisine in 2016 in Rotterdam werd gehouden. Door corona zijn er nadien geen wedstrijden meer geweest.

Advertenties uit de krant