Felicitaties voor het echtpaar Stip
Felicitaties voor het echtpaar Stip

Zestig jaar getrouwd

Algemeen

RIDDERKERK - Burgemeester Marco Oosterwijk was vorige week op felicitatiebezoek bij het diamanten echtpaar Stip-Verhoeven. De jawoorden van dit in Ridderkerk geboren en getogen paar klonken op 3 september in het gemeentehuis van Ridderkerk.

Hun eerste woning hadden ze aan het Zevenbergsedijkje bij Cornelisland. Na ruim vijf jaar verhuisden ze naar de Van Eedenstraat in Ridderkerk. Na een korte periode verhuisden ze weer terug naar Ridderkerk-Oost. Inmiddels woont het paar bijna veertig jaar aan de Klooslaan.
De heer Stip reed in Ridderkerk met vleeswaren van Arie Bol. Hij was daarna werkzaam voor een distillateur in Groningen en had korte tijd een eigen handel in Duitse wijnen. Als koopman deed de Ridderkerker daarna goede zaken met het opkopen van restpartijen en het weer doorverkopen. Zijn eerste koop betrof anderhalf miljoen theezakje in België dat in één koop doorging naar Duitsland. Het ging zo ook met tandpasta, shampoo en allerhande producten van vooral Unilever. Zelfs een veld kerstbomen werd aangekocht. Na het rooien vonden deze bomen hun weg naar de cash en carry in Ridderkerk.
Mevrouw Stip was werkzaam als kapster. Ze stond onder meer in de salon van kapper Meijer aan de Kerkweg. In latere jaren knipte ze in De Blije Borg in Hendrik-Ido-Ambacht.

Advertenties uit de krant