Petra Doff heeft haar eerste boekje klaar
Petra Doff heeft haar eerste boekje klaar

Petra Doff neemt lezer mee op haar levenspad

Algemeen

RIDDERKERK - Deze maand publiceert Petra Doff uit Ridderkerk haar eerste boekje. Onder de titel “Mijn levenspad” vertelt ze openlijk over haar ervaringen en inzichten.

Petra schrijft al vele jaren gedichten en verhalen, maar die kwamen niet verder dan de eigen kring. Voor een grote verandering zorgde haar wandeling van het Spaanse deel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella in 2019. Het bleek een retraite met overdenkingen die haar leven op een rijtje zette.
“Ik wilde aanvankelijk een boekje maken met mijn gedichten. Maar ik hoef me niet te verstoppen. Ik mag gewoon vertellen wat ik heb meegemaakt. Ik heb goed nagedacht en ben het gewoon gaan doen” zegt de Ridderkerkse, die een ver familielid is van de bekende schrijfster Neel Doff.

Lieve vrede bewaren
Petra (62) had al op jonge leeftijd mede de zorg voor haar moeder. Daar praatte ze met niemand over, ook niet met haar beste vriendin. Nu is het besef gekomen dat ze dat niet had hoeven te verhullen. De schrijfster geeft zich ook rekenschap van een vaak ‘te lieve’ opstelling.
“Ik heb me daarmee laten manipuleren. Deed dingen om de lieve vrede maar te bewaren. Nu maakt het me niet meer uit wat anderen denken over wat ik doe” stelt de schrijfster.
Haar debuut verschijnt bij een christelijke uitgeverij, want het geloof heeft een belangrijke rol in haar leven. In het boekje vertelt ze hoe het haar door moeilijke tijden heeft geholpen. De ondertitel van “Mijn levenspad” is niet voor niets: “met hulp van God een weg vinden van beklemming naar bevrijding”.

Aanvullend op het voorgaande benadrukt Petra dat het zeker geen zwaarmoedig boekje is met allemaal kommer en kwel. “Het is soms heftig, maar er zit ook zeker humor in. Ook heb ik een paar van mijn gedichten opgenomen” aldus de auteur.

Boekpresentatie
De presentatie van het boekje is op woensdag 27 september in het Hervormd Jeugdcentrum aan de Vijverhof 10 in Hendrik-Ido-Ambacht. Belangstellenden die er op deze avond bij willen zijn (inloop vanaf 19.45 uur) kunnen zich tot 21 september aanmelden via:
petradoff@hotmail.com.

Waar te koop
Het boekje is vanaf 28 september te koop bij boekhandel De Ridderhof in Ridderkerk en boekhandel De Schoof in Hendrik-Ido-Ambacht. De verkoopprijs is € 14,95.
Per verkocht boek gaat € 2 naar de MAF (Mission Aviation Fellowship), die met vliegtuigen hulp en evangelie brengt naar moeilijk bereikbare gebieden.

Advertenties uit de krant