Coördinator Diana Baan met de vrijwilligsters Evalien de Ruiter en Diana Herrman en een bezoekster van de koffieinloop
Coördinator Diana Baan met de vrijwilligsters Evalien de Ruiter en Diana Herrman en een bezoekster van de koffieinloop

Nieuwe activiteiten bij opgefrist Bij Bosshardt

Algemeen

RIDDERKERK - Bij Bosshardt Ridderkerk heeft op zaterdag 16 september een heropeningsfeest. Het eindresultaat van een grondige verbouwing wordt van 10.00 tot 14.00 uur gevierd met verschillende activiteiten. 

Het gebouw van het Leger des Heils aan de Burgemeester v.d. Wayfortstraat 32 kreeg in 2020 de naam ‘Bij Bosshardt’. Het werd hiermee de huiskamer voor de buurt, waarnaast de kledingwinkel werd voortgezet. “We hebben het de afgelopen maanden een leuke opfrisbeurt kunnen geven. Er is overal geverfd en behangen. Voor de huiskamer zijn nieuwe stoelen aangeschaft. Ook buiten is het mooi opgeknapt” zegt coördinator Diana Baan, die sinds november in Ridderkerk werkzaam is.

Kinderclub
Bij de start van het nieuwe seizoen zijn ook nieuwe activiteiten geprogrammeerd, waaronder een kinderclub, een creatieve ochtend voor vrouwen en de mogelijkheid voor een gezamenlijke lunch op maandag. De kinderclub is om de veertien dagen op woensdagmiddag. Op de andere woensdagen is er een spelmiddag. “We gaan ook proberen of we een club voor ouderen van de grond kunnen krijgen. Met niet alleen spelletjes binnen, maar ook buiten met bijvoorbeeld jeu de boules en badminton. Als dat aanslaat willen we dat twee keer per week organiseren” vertelt Evalien de Ruiter, die vorig jaar als vrijwilliger bij Bij Bosshardt is aangesloten.
In de huiskamer kan iedereen altijd terecht op maandag en donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur en op woensdag tussen 10.00 en 12.30 uur. Op dezelfde dagen is de winkel met tweedehands kleding geopend: op maandag en donderdag van 12.30 tot 15.30 uur en op woensdag 10.00 tot 11.30 uur. Diana Herrman is er verkoopster vanaf het eerste uur. Zij is al achttien jaar vrijwilligers bij het Leger des Heils en ervaart dat er met goede tweedehands kleding in een behoefte wordt voorzien. “Mooie kleding voor een lage prijs. Het is verrassend wat we soms aan prachtige kleding aangeboden kleding aangeboden krijgen” stelt ze.

Buurtkast
Bij de entree van het gebouw staat een kledingcontainer waarin het tweedehands goed gedeponeerd kan worden. Daarnaast is er recent een buurtkast geplaatst, waaruit iedereen voedsel, verzorgingsproducten en huisartikelen mag pakken. “De kast staat net buiten ons hek, zodat men er dag en nacht bij kan. Iedereen mag er ook spullen voor een ander inzetten. We hopen dat dit vaker gaat gebeuren, want we kunnen dit niet zelf blijven financieren. We hebben wel een bijzondere start gehad. Het kastje stond er net toen een man of vroeg of we iets konden me een lading voedingsproducten. Recent kregen we zeven kerstpakketten aangeboden. Ook daar zitten leuke artikelen in. Zo is het kastje altijd weer een verrassing. Soms leggen we er vuilniszakken, kussenslopen of boeken bij. Als mensen met een kleine portemonnee het kunnen gebruiken is het zo weg” is de ervaring van Diana Baan.
Het heropeningsfeest van Bij Bosshardt wordt zaterdag gevierd met een springkussen, grabbelton, lekker eten en drinken en een kortingsactie in de winkel.

Advertenties uit de krant