Leren reanimeren met een trainingspop
Leren reanimeren met een trainingspop

EHBO vereniging Bolnes geeft gratis AED les

Algemeen

Voor de inwoners van Bolnes, die een cursus in AED bedienen willen volgen, start de EHBO vereniging in Bolnes weer een cursus om hiermee kennis te maken. In oktober en november zijn er meerdere woensdagavonden beschikbaar gesteld.
Bij deze cursus wordt uitsluitend de bediening van een AED op een pop geoefend en de reanimatie met hartmassage en beademing aangeleerd. Deelname is gratis. Wie mee wil doen kan zich opgeven van de secretaris van de EHBO-vereniging, mevrouw H.L. Hoornweg: ebhobolnes@hotmail.com of 06 4869 8909.

Herhalingslessen
Voor de deelnemers van de cursus van vorig jaar is het weer mogelijk om de herhalingslessen te volgen. Want de certificaten AED bedienen behoren ook geldig te worden gehouden, elk jaar weer.
De eerder getrainden kunnen bij het secretariaat doorgeven welke woensdagavond men hiervoor beschikbaar om de herhalingsles te volgen.

Uitgebreide cursus
Daarnaast biedt EHBO Bolnes ook een cursus EHBO aan, die veel uitgebreider is en waarbij meer handelingen worden aangeleerd, ook met het aanleggen van verbanden bij allerlei verwondingen en eerste hulp verlenen aan mensen in noodsituaties. Ook de kinder-EHBO komt aan bod. Wie deze cursus van acht lessen wil volgen, kan zich eveneens aanmelden via bovengenoemd telefoonnummer of e-mailadres.
De EHBO cursus wordt gegeven vanaf 8 januari 2024 op de maandagavonden elke week van half 8 tot half 10. De cursuskosten zijn €160,00, waarvan de leskosten, lesboekje, lesmateriaal en het examen worden betaald. Deze cursus is voor diegenen die nog geen EHBO-diploma hebben.

Gevorderden
Wie wel ooit een diploma heeft gehaald en nu de herhalingslessen moet volgen om het diploma geldig te houden, kan zich u aansluiten bij de lessen voor de gevorderden. Deze lessen beginnen al in oktober en worden ook op de maandagavond gegeven van 19.30 tot 21.30 uur.

De locatie van alle lessen is het schoolgebouw van de CBS De Fontein aan het Scheldeplein 4 in Bolnes. EHBO Rijsoord beschikt met de heer en mevrouw Van Reede over twee kaderinstructeurs die de cursussen verzorgen.

Advertenties uit de krant