De sloop van de Blaakflats wordt in december vervolgd
De sloop van de Blaakflats wordt in december vervolgd

Sloop Blaakflats kan verder

Algemeen

RIDDERKERK - De sloop van twee flats aan de Blaak wordt begin december hervat. De stilgelegde sloop mag weer op gang worden gebracht als aan verschillende voorwaarden is voldaan. 

Eén daarvan is de garantie dat er geen bedreigde diersoorten in de leegstaande portiekflats leven. Recent onderzoek heeft aangetoond dat er geen vleermuizen, gierzwaluwen of andere beschermde dieren voorkomen. Op 30 oktober is er in de gevels geboord om te voorkomen dat dieren zich er gaan huisvesten. In samenwerking met omwonenden en boomexperts is een boom-beschermingsplan opgesteld. 

Een gespecialiseerd bedrijf maakt op dit moment een advies over de trilling meters op de monumentale panden in de omgeving. Deze woningen aan de Kerksingel hebben geen of verouderde fundering. Voor aanvang van de werkzaamheden wordt een nul-meting en scheefstandsmeting uitgevoerd. 

Eind november ontvangen omwonenden bericht van bouwbedrijf Van der Waal. De ‘overburen’ worden daarna op de hoogte gehouden van het werk. Opdrachtgever Wooncompas is blij dat men na alle vertraging verder kan: “Voor de toekomstige bewoners van de sociale huurwoningen aan de Blaak is er nu duidelijkheid. De meeste van deze bewoners zitten al 2,5 jaar in een tijdelijke woning. Een aantal andere toekomstige bewoners moest nu alsnog noodgedwongen naar een tijdelijke woning.”

Advertenties uit de krant