Pieter en Janneke van Prooijen met hun Gelderblom-team.
Pieter en Janneke van Prooijen met hun Gelderblom-team. Foto:

Gelderblom-slagerij klaar voor de toekomst

Algemeen

RIDDERKERK - Na een ingrijpende verbouwing van drie weken heropende Pieter en Janneke van Prooijen op 3 november hun Gelderblom-slagerij aan het Vlietplein in Ridderkerk-Drievliet. “Het was tijd voor vernieuwing. We zijn nu weer klaar voor de toekomst” aldus het slagerspaar. 

Het paar nam acht jaar geleden een bestaande slagerswinkel over. De voorliggende 21 jaar hadden ze hun zaak in Ridderkerk-Oost. “Ook daar hebben we een verbouwing gehad. Het is een hele operatie, maar het is fijn als je het helemaal naar eigen wens kan inrichten” vertelt Pieter. 

De verbouwing was mede ingegeven om verouderde apparatuur en machines te kunnen vervangen. In twee dagen was alles gestript, waarna het opbouwen begon. “Nu is alles hier nieuw, behalve het personeel” zegt de slager, die blij is met alles wat achter de nieuwe vitrines is gerealiseerd.  
De werkruimte is efficiënter ingericht en de keuken uitgebreid. “Van achter mijn blok heb ik nu zicht op de hele winkel. Voorheen had ik dat overzicht net niet. Ik vind het fijn om mijn klanten te kunnen zien en de klanten vinden het leuk om de slager met bijvoorbeeld hun biefstukje te kunnen zien” aldus de slager. 

Met de verruimde keuken kan de slager nog beter inspelen op de vraag naar gemak producten. “Veel mensen hebben niet elke dag tijd of zin om te koken. Daar spelen we steeds meer op in met ovenmaaltijden, stamppotten en soepen. We hebben ook eenpersoonsmaaltijden, ovenklare snackartikelen en huisgemaakte salades” wijst Van Prooijen op de vele keuzemogelijkheden.  
In de vernieuwde winkel is nu een koelvitrine voor de zelfbediening gevuld met de kant-en-klare producten. Daarnaast kan men kiezen voor de ambachtelijke vleeswaren uit de eigen worstenmakerij. 

Advertenties uit de krant