Jongen van 18 overleden na te zijn beschoten

RIDDERKERK - Een 18-jarige jongen uit Ridderkerk is maandagavond rond 19.00 uur op straat op de Olmenlaan in Ridderkerk beschoten. Hij werd zwaargewond in een ambulance meegenomen voor een spoedtransport naar het ziekenhuis. Hij is in de nacht in het ziekenhuis overleden.

De politie zocht in de omgeving naar de schutter, maar vooralsnog is er niemand aangehouden. De schietpartij gebeurde nabij de Aldi-supermarkt aan de Olmenlaan, waar het slachtoffer in de buurt woonde.
Het onderzoek wordt voortgezet. Direct na het schietincident werd gesproken met getuigen en gezocht naar beschikbare camerabeelden. Op de Olmenlaan werd sporenonderzoek gedaan door onder meer de Forensische Opsporing en een speurhond. Op basis van het onderzoek werd een huis in de Beverwaard doorzocht, maar daar werden geen verdachte zaken aangetroffen.
Het onderzoek wordt voortgezet en daarbij zijn tips en camerabeelden zeer welkom. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u camerabeelden uit de omgeving? Dan kunt u deze achterlaten in het tipformulier onder deze pagina. Ook kunt u bellen met 0900-8844. Blijft u liever anoniem dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.