Afbeelding

Rotterdammer (17) aangehouden voor dodelijk schietincident

Algemeen

RIDDERKERK - Een 17-jarige jongen uit Rotterdam is aangehouden als verdachte van het ombrengen van een 18-jarige jongen uit Ridderkerk. De verdachte meldde zich dinsdag aan het einde van de ochtend zelf op een politiebureau.

De schietpartij was maandagavond rond 19.00 op de Olmenlaan in Ridderkerk, nabij de Aldi-supermarkt. Door nog onduidelijke redenen werd de 18-jarige jongen beschoten. Hij werd zwaargewond met een spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht en is daar overleden.
De politie zocht direct na het schietincident in de omgeving naar de schutter, maar kon hem niet achterhalen. Op de Olmenlaan werd sporenonderzoek gedaan, waarvoor het zoekgebied met politielinten was afgezet. Ook is gesproken met getuigen en heeft de politie gevraagd naar beschikbare camerabeelden uit de omgeving. De 18-jarige jongen woonde in de buurt.
Wie iets heeft gezien of gehoord wordt verzocht om contact op te nemen met de politie. Men kan bellen naar 0900 8844 of contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Advertenties uit de krant