Een torenvalk boven het Waalbos
Een torenvalk boven het Waalbos

Tentoonstelling en lezing over roofvogels

Algemeen

RIDDERKERK - De hele maand november is er een tentoonstelling over roofvogels te zien in bezoekerscentrum De IJsvogel in Rijsoord. Stichting Natuurbeheer Waalbos heeft deze tentoonstelling samengesteld. Op donderdagavond 23 november wordt door Sander Elzerman van Natuurvereniging IJsselmonde een presentatie geven over roofvogels.

De tentoonstelling toont de roofvogels die in het Waalbos regelmatig te zien zijn en de dwaalgasten. In het Waalbos zijn er voldoende voedselbronnen voor roofvogels. De torenvalk, die nagenoeg alleen muizen eet, is regelmatig biddend te zien in het Waalbos en broedt er ook. Daarnaast zijn er op de dag ook buizerds en de bruine kiekendieven te zien. In de avond zijn ook met geluk de ransuil, bosuil en kerkuil te zien en te horen.
De tentoonstelling is de hele maand november te bekijken in bezoekerscentrum aan de Waalweg (parkeren achteraan parkeerplaats Ross Lovell). Het bezoekerscentrum is open op woensdagmiddag, zaterdag en zondag.
De lezing is op donderdagavond 23 november van 20-22.00 uur en er wordt een entree van 3 euro gevraagd (graag contant). Voor geen van deze activiteiten is aanmelding nodig. 

Advertenties uit de krant