Ridderkerks Symfonieorkest
Ridderkerks Symfonieorkest Foto: Kees Oosterwijk

Symfonieorkest geeft concert met filmmuziek

Algemeen

RIDDERKERK - Op zaterdag 25 november geeft het Ridderkerks Symfonieorkest onder leiding van Jean-Pierre Gabriël een concert in de Opstandingskerk. Op de lessenaar staan allerlei muziekstukken die in films gebruikt zijn. 

Het orkest brengt werken ten gehore die speciaal voor films geschreven zijn, zoals een medley van muziek uit de Pirates of the Caribbean-filmreeks, en een medley van de mooiste werken van Ennio Morricone, maar ook klassieke stukken die al veel langer bestaan dan de films waarin ze voorkomen worden deze avond niet overgeslagen. Zo speelt het orkest onder andere de bekende vijfde Hongaarse dans van Johannes Brahms, gebruikt in de klassieker The Great Dictator, en het ontroerende eerste deel van de Zwanenmeersuite van Tsjaikovski, gebruikt in de film Black Swan. Eén van de absolute hoogtepunten is de vioolsolo uit Schindler’s List, waarbij de vioolpartij vertolkt wordt door conservatoriumstudent Guilherme Ferreira.

Kaartverkoop
Voor hen die een regulier klassiek concert net een brug te ver vinden, is dit de uitgelezen gelegenheid om eens kennis te maken met het Ridderkerks Symfonieorkest! Het concert begint om 20.00 uur in de Opstandingskerk, Rijksstraatweg 95-97 te Ridderkerk.
Kaarten à €17,50 zijn te reserveren via info@ridderkerkssymfonieorkest.nl of verkrijgbaar aan de zaal. Vrienden van het orkest krijgen korting op de entreeprijs en kunnen plaatsnemen op gereserveerde plaatsen vooraan in het publiek. De Vereniging Vrienden heet nieuwe leden van harte welkom! Wilt u meer lezen of wilt u uzelf aanmelden als Vriend van het orkest, dan kan dat via https://www.ridderkerkssymfonieorkest.nl/vrienden/.

Advertenties uit de krant