Dit jaar niet naar de Werfkade, maar naar De Schans!

Sinterklaas met stoomboot

RIDDERKERK - Op zaterdag 25 november zullen de Sint en zijn Pieten weer in Ridderkerk aankomen met de stoomboot. De goedheiligman en zijn gevolg worden ditmaal ontvangen aan De Schans in Slikkerveer, waar de Sint rond 11.15 uur zijn stoomboot zal aanleggen bij de halte van de waterbus. Hier zal burgemeester Oosterwijk hen samen met de kinderen en andere bezoekers verwelkomen.

In de voorgaande jaren werd met de stoomboot gevaren naar de Werfkade in Bolnes. Nu keert de Sint weer terug naar De Schans, waar de voorbij jaren door werkzaamheden weinig publiek kon staan.

Dillenburgplein
 Vanaf de Schans zal de Sint zijn tocht starten richting het Dillenburgplein in Slikkerveer, waar hij rond 12.30 uur zal aankomen. Na dit bezoek gaat de route verder richting het Koningsplein in het centrum. Harmonie Slikkerveer zal ook dit jaar weer de Sint muzikaal door Ridderkerk begeleiden.
Op het Koningsplein in het centrum begint om 13.30 uur de Kids Mega Pieten Party Sinterklaasshow. In afwachting van de Sint, die zo rond 14.00 uur op het Koningsplein aan zal komen, kan hier dan alvast een feestje worden gevierd! Aansluitend zal Sint een bezoek brengen aan het winkelcentrum hier en is er voldoende tijd om handjes te schudden. Om ongeveer 15.30 uur zal Sint zijn rondgang door het centrum beëindigen.