Celine van Steeg en Inge Martens van de Metronoom droegen 225 snoepzakjes over aan Arianne Ripmeester (Voedselbank) en Nico van Splunder (Rotary Ridderkerk)

Snoepzakjes van Metronoom via Rotary naar Voedselbank

RIDDERKERK - Het kinderdagcentrum Metronoom van Pameijer in Slikkerveer begint deze week weer met de verkoop van zakjes snoep. De leidsters gaan met de kinderen tijdens hun dagelijkse wandeling langs de deuren in de omgeving om de zakjes met lekkernijen en een kleurboekje aan de man te brengen.

De opbrengst komt ten goede aan extra spelmaterialen voor het ontwikkelcentrum aan de Brucknerstraat. “Het gaat om materialen die we niet vanuit ons reguliere budget kunnen aanschaffen” zeggen Celine van Steeg en Inge Martens van de sponsorcommissie. Zij hebben samen met andere personeelsleden en met wat hulp van kinderen de kleurrijke zakjes gevuld en met een feestelijk lint dichtgebonden.

Nog voor de huis-aan-huis verkoop kreeg de Metronoom een mooie order van Rotary Ridderkerk. Op de vraag om de snoepverkoop kenbaar te maken binnen het netwerk van de Rotaryclub kwam een bestelling van 225 zakjes. De Rotary kwam tot dit aantal in overleg met de Voedselbank Ridderkerk. Die kan de zakje als Sinterklaasverrassing presteren voor de kinderen van mensen die nu voedingsmiddelen van de voedselbank krijgen. De dozen met zakjes zijn maandagmiddag bij de Metronoom door Rotaryvoorzitter Nico van Splunder overgedragen aan Arianne Ripmeester van de Voedselbank.