De cheque van het Snuffelpand van deze maand

Snuffelgift voor straatkinderen en landbouwproject

RIDDERKERK - Deze maand schenken de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede 2000 euro aan Stichting Adamfo Ghano voor hulp aan straatkinderen in Kumasi, Ghana en 1500 euro aan Stichting Toekomst voor Haïti ten behoeve van een landbouwproject door jongeren in Haïti.

In Kumasi, de tweede stad van Ghana, leven naar schatting 20.000 kinderen op straat. Al jarenlang zetten Safe Child Advocacy en de Nederlandse Stichting Adamfo Ghana zich samen met Wilde Ganzen in voor deze kinderen. Er is een inloophuis opgezet; er is kinderdagopvang en jongeren kunnen een vakopleiding volgen. Door de ontwikkeling van een driejarig plan krijgen straatkinderen directe hulp, waarbij ook families en de buurtbewoners worden betrokken. Het doel is om de kinderen onderwijs te geven en ze te leren hoe ze ondersteuning kunnen krijgen van de overheid.

In Haïti is kleinschalige landbouw een belangrijke bron van inkomsten. Het is hard werken en de omstandigheden zijn zwaar. OJED, een lokale volksbeweging van jongeren die hun leefomgeving en leven willen verbeteren werkt samen met de Nederlandse Stichting Toekomst voor Haïti. Zij gaan verschillende soorten gewassen aanplanten op het land van honderd jonge gezinnen. Bananenbomen, maar ook zoete aardappel en cassave. Nieuwe fruitbomen houden met hun wortels de grond vast en zorgen voor het aantrekken van insecten. Met natuurlijke bemesting zorgen de jongeren er voor dat de bodem niet langer uitgeput raakt. Zo wordt gewerkt aan duurzame landbouw.

Meubelshowroom
De Meubelshowroom in het centrum aan de P.C. Hooftstraat (tegenover de Dierenkliniek) is onderdeel van het Snuffelpand. Hier staan de grotere spullen te koop, zoals banken, tafels, stoelen, bedden, kasten, schilderijen, lampen enzovoort. Elke woensdag en de éérste zaterdag van de maand is men er welkom tussen 11.00-15.00 uur. Gekochte meubelen kunnen tegen een vergoeding thuis worden afgeleverd. De winkel bij het Dillenburgplein is elke woensdag en zaterdag open van 11.00-15.00 uur. Tijdens de openingsuren kunnen ook herbruikbare spullen ingeleverd worden.