Het oude Boele-logo wacht op een definitieve plek
Het oude Boele-logo wacht op een definitieve plek

Streven om Boele-logo in orginele staat terug te brengen

Algemeen

RIDDERKERK - Er wordt nog steeds onderhandeld met de gemeente over de plaatsing van het Boele-logo op de plek van de vroegere scheepswerf. Volgens initiatiefnemer Ad Snijders (nu eigenaar van het logo dat vroeger de bedrijfskantine sierde) is er nog geen overeenstemming over het eerherstel voor het beeldmerk van Boele.

Zeker is wel dat het logo blijft zoal het nu is. De optie om het te vervangen door een replica is geen onderwerp meer van gesprek. Deze suggestie was vanuit de gemeente gedaan omdat het oude logo veel zwakke punten vertoond. Het herstel van het van sloop geredde logo gaat volgens Snijders langer duren dan hij had gedacht. Op de tekentafel ligt inmiddels een ontwerp voor de plaatsing van het logo. Het beeldmerk van de scheepswerf sierde voorheen de gevel van de kantine. Het is de bedoeling dat het op een pilaar met een steun aan de achterzijde wordt teruggebracht.
Bij de sloop van de kantine voor de dijkverbreding werd het logo gered voor een mogelijke terugplaatsing, maar het verdween op de werf in een afvalcontainer. Ad Snijders heeft het er met toestemming van de directie uit mogen vissen en heeft het nu in zijn achtertuin staan.

Advertenties uit de krant