Avondgebeden in de veertigdagentijd

RIDDERKERK - Ook dit jaar worden vanuit samenwerkende Ridderkerkse kerken, de Groene Tuinkerk en de Emmaüsparochie in Rotterdam- IJsselmonde oecumenische vieringen georganiseerd op weg naar het Paasfeest.

De cyclus van deze diensten start in Rotterdam-IJsselmonde met de viering op Aswoensdag, (14 februari) in de Emmaüsparochie aan de Bandeloodijk 320 . De aanvang is 10.00 uur. Dezelfde dag is er een viering in de Theresiakapel aan de Donckselaan 10b, die om 19.30 uur begint.
Het thema van de serie diensten is dit jaar is “Ga mee”. Rondom momenten van stilte en gebed wordt dit thema van verschillende kanten belicht. De diensten in Ridderkerk beginnen steeds om 19.30 uur en duren ongeveer 30 minuten .De vieringen worden ingevuld door:
- Vrijdag 23 februari Christus is Koningkerk, Juliana van Stolbergstraat 44, Slikkerveer
- Vrijdag 1 maart H. Theresiakapel, Donckselaan 10b, Bolnes
- Vrijdag 8 maart De Levensbron, Jan Luykenstraat 10, Ridderkerk
- Vrijdag 15 maart Christus is Koningkerk, Juliana van Stolbergstraat 44, Slikkerveer
- Vrijdag 22 maart Kerk aan de Maas, Pretoriusstraat 56, Bolnes

Er is ook een boekje samengesteld met teksten, activiteiten en lezingen rondom het thema. Belangstellenden kunnen dit 40dagenboekje verkrijgen bij de deelnemende kerken, in alle bibliotheekvestigingen en op het gemeentehuis in Ridderkerk. Meer informatie vindt u op de website of in de nieuwsbrieven van de betreffende gemeenten.