Een cheque van het Snuffelpand voor de bouw van een educatief centrum
Een cheque van het Snuffelpand voor de bouw van een educatief centrum

Gift voor educatief centrum in Brazilië

Algemeen

RIDDERKERK - Deze maand doneert het Snuffelpand 2500 euro aan de Braziliaanse organisatie Associação Ecolibrium t.b.v. de bouw van een educatief centrum waar kansarme jongeren zich kunnen specialiseren in duurzaam bouwen en de aanleg en beheer van voedselbossen.

Steeds meer kansarme jongeren rondom de steden Nova Friburgo en Rio de Janeiro in Brazilië zijn geïnteresseerd in duurzame landbouw. Samen met de Nederlandse stichting Avante Educação Brasil ondersteunt Associação Ecolibrium deze jongeren om op een eco-boerderij te leren hoe ze volledig zelfvoorzienend kunnen worden. Ook leren ze op een milieuvriendelijke wijze voedsel te produceren en hoe ze met lokale materialen een duurzaam huis kunnen bouwen.

Meubelshowroom
De Meubelshowroom in het centrum aan de P.C. Hooftstraat (tegenover de Dierenkliniek) is onderdeel van het Snuffelpand. Hier staan de grotere spullen te koop, zoals banken, tafels, stoelen, bedden, kasten, schilderijen, lampen enzovoort. Elke woensdag en de éérste zaterdag van de maand is men er welkom tussen 11.00-15.00 uur. Gekochte meubelen kunnen tegen een vergoeding thuis worden afgeleverd.
De winkel aan het Dillenburgplein is alle woensdagen en zaterdagen open van 11.00 tot 15.00 uur. Tijdens de openingsuren kunnen ook herbruikbare spullen ingeleverd worden.

Advertenties uit de krant