Hatice Kaplan is al IDO-medewerker behulpzaam

Digitale hulp van bibliotheek

RIDDERKERK - Steeds meer zaken dienen online te worden geregeld via de digitale overheid. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van huurtoeslag, zorgtoeslag of studiefinanciering en het inzien van uw pensioenoverzicht. Om mensen hierbij te helpen is het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) opgericht.

in de gemeente Ridderkerk zijn hiervoor wekelijks IDO-spreekuren opgezet. Deze spreekuren zijn op woensdagen op de volgende tijden en locaties:
Elke week: 11:00 – 13:00 uur Bibliotheek Ridderkerk Centrum, Koningsplein 1
Oneven weken: 14:00 – 16:00 Bibliotheek Ridderkerk Slikkerveer, Reijerweg 62
Even weken: 13:30 – 15:00 Aafje, Verzorgingshuis Reyerheem, Torenmolen 1

Hulp met DigiD
Hatice Kaplan, IDO-medewerker van Bibliotheek AanZet, wil tijdens deze spreekuren graag helpen. Om te beginnen met het online regelen van overheidszaken, waarvoor een DigiD nodig is. Men kan geholpen worden bij met het aanvragen en activeren van de persoonlijke DigiD.

Mocht de vraag niet binnen de expertise liggen, wordt men in contact gebracht met de juiste persoon of instantie die wel kan helpen en wordt hiervoor een afspraak gemaakt: “ We zijn er om u te helpen. Het IDO is er voor iedereen, jong en oud.”