Valentijnskaarten maken of schrijven in bibliotheek

RIDDERKERK - In de bibliotheek van Ridderkerk is er met twee activiteiten aandacht voor Valentijnsdag. Op de maandelijkse Voorleeshelden-middag kunnen Valentijnskaarten gemaakt worden en iedereen kan een kaartje schrijven en die bij de liefdestafel ophangen.

Het Voorleeshelden-programma is op woensdag 14 februari voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Zoals elke maand wordt er voorgelezen uit een mooie boek, waarna een leuke creatieve en/of leerzame opdracht wacht. Dit keer is het thema Valentijn en kunnen de kinderen een mooie Valentijnskaart maken voor een vriendje of vriendinnetje, mama en papa of opa en oma. Voorleeshelden is van 15.00 tot 16.30 uur in de bibliotheek aan het Koningsplein 2. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Kaartje schrijven

Jong en oud wordt door de bibliotheek in de gelegenheid gesteld om deze Valentijnsdag een bijzonder persoon in het zonnetje te zetten. Vanaf 6 februari staat er een liefdestafel, waar men een mooie boodschap op een kaart kan schrijven voor een geliefde, familielid, vriend of vriendin of gewaardeerd collega. De geschreven kaarten kunnen bij de liefdestafel worden opgehangen tot en met 14 februari. Als de afzender een seintje geeft aan degene waarvoor de boodschap is bedoeld kunnen zij de geschreven verrassing het in de bibliotheek afhalen tot en met 21 februari.