Afbeelding

Betty’s Blue Hearts speelt live in Bluezy

Algemeen

RIDDERKERK - De tribute band Betty’s Blues Hearts speelt op donderdagavond 15 februari bij Radio Ridderkerk. Met nummers van Beth Hart wordt live opgetreden in het radioprogramma Bluezy. 

“Betty’s Blue Hearts”, brengt de krachtige en zielroerende muziek van Beth Hart tot leven op een manier die je ademloos achterlaat. De fenomenale Eydie is een zangeres wiens stemgeluid doordrenkt is met een soortgelijke rauwe emotie en energie die Beth Hart beroemd heeft gemaakt. Eydie heeft een aantal fantastische muzikanten om zich heen verzameld, die elk een indrukwekkende staat van dienst hebben. Als band benaderen ze het onmiskenbaar geluid met de rauwe bluesy klanken van Beth Hart tot in perfectie. De gitarist, brengt met intensiteit en virtuositeit elke noot tot leven. Zijn vurige solo’s en meeslepende melodieën nemen je mee op reis door de diepste emoties van de blues. De drummer, met zijn ongeëvenaarde ritmische precisie, zorgt dat je in het publiek het ritme van de muziek tot op het bot ervaart, terwijl de bassist ondertussen de zaal op zijn grondvesten doet schudden, met zijn diepe, pulserende grooves. De toetsenist voegt een onderscheidende textuur toe aan de muziek, met zijn piano of hammond klanken of legt subtiel een laagje strijkers neer. Terwijl de blazerssectie als kers op de taart, extra soul en passie toevoegen, waardoor het publiek volledig in vervoering wordt gebracht. Samen vormen deze muzikanten een harmonieuze eenheid, waarbij de nummers van Beth Hart opnieuw worden uitgevonden in een combinatie van zowel eerbetoon als vernieuwing

De rechtstreekse uitzending begint na het nieuws van 20.00 uur. Publiek is welkom in de studio aan de Jonkheer de Sav. Lohmanstraat 1. Bezoekers kunnen vanaf 19.30 uur een plaatsje zoeken. Thuis kan er meegekeken worden via: www.youtube.com/tvridderkerk.

Advertenties uit de krant