Afbeelding

Bolnes wint moeizaam bij Sportief

Algemeen

RIDDERKERK - Na maar liefst viermaal de wedstrijd afgekeurd te hebben, was het het afgelopen zaterdag voor Bolnes eindelijk zo ver. De rayonhoofden van Sportief vonden het veld dusdanig in orde dat de wedstrijd dan eindelijk gespeeld kon worden. En zo verzamelde Bolnes zich om half 12 ‘s ochtends om niet veel later te beginnen aan een reis van ruim 50 kilometer.

Trainer Mark van Zanten had een nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking. René Wilting en Boyd Rijnenberg hadden deze zaterdag meer zin in een ‘weekendje weg’, maar de trainer kreeg daar de broers Ronald Vrolijk en Remco Buist voor terug.
Bij aankomst in het plaatsje Noorden bleek al snel dat het veld meer leek op een slecht onderhouden hondenuitlaatgebied, dan op een voetbalveld. Tijdens de warming-up werd er een dood konijn aangetroffen rond de middenstip en gedurende de wedstrijd werd er zelfs iets aangetroffen wat leek op een rivierkreeft. Ditmaal bleek het dier springlevend.

Om 14.00 uur floot scheidsrechter van Mastrigt voor het begin van de wedstrijd, waarna de uitploeg nadrukkelijk op zoek ging naar een vroeg openingsdoelpunt. Rechtsbuiten Edilsony Dias Gomes bleek in deze fase een plaag voor de defensie van de thuisploeg en na één van zijn voorzetten wist spits Daley Hilkemeijer doelman Björn van der Laan te passeren met een rake kopstoot. Omdat Bolnes het niet lukte om de voorsprong verder uit te breiden, kwam Sportief meer en meer in de wedstrijd. Dit deden ze vooral door in te zakken en bij balbezit snel de diepte te zoeken. Bij een van zo’n ‘counter’ glipte Joël Verkerk langs de verdediging van Bolnes en gaf de bal voor het doel. Remco Buist gaf spits Daan Koot een schouderduw, maar scheidsrechter van Mastrigt zag hier iets meer in! Penalty! Koot ging achter de bal staan en schoot het leer achter doelman Devin Maasbach. Met een 1-1 stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Minder kansen
In de rust wisselde trainer van Zanten Danny Paludanus en Jailson Dos Santos voor Nick van Duuren en Ayrton Frans. Met dit nieuwe elan zochten de bezoekers nadrukkelijk naar een voorsprong, maar het lukte niet om echt grote kansen af te dwingen. Toch wisten de blauw-witten op voorsprong te komen toen Remco Buist de bal bij de tweede paal binnen wist te lopen. Waar een ieder dacht dat dit de beslissing in de wedstrijd zou zijn, dacht de thuisploeg daar anders over. Sportief aanvaller Daan Koot speelde zich goed vrij en haalde hard uit vanaf een metertje of 20. Doelman Maasbach dook wel, maar was niet bij machten om het schot uit het doel te halen. 2-2.
In de laatste twintig minuten zette Bolnes alles op alles om toch de overwinning mee te nemen naar Ridderkerk. Uiteindelijk was het wachten op de 89ste minuut, waarin Nick van Duuren zich mengde in een scrimmage voor het doel van doelman van der Laan. De oudgediende wist de bal het doel in te krijgen, waarna er een zucht van verlichting ging door het kamp van Bolnes. In de laatste vijf minuten probeerde SPV het nog wel, maar kwam de overwinning niet meer in gevaar.

En zo wist Bolnes deze zware wedstrijd winnend af te sluiten en blijft het aan kop in de vijfde klasse C. Verzorger John Stoop oogde opgelucht na de wedstrijd: ik heb nog nooit zo’n slecht veld gezien! Dat al mijn spelers het einde van de wedstrijd hebben gehaald is een Godswonder!

Advertenties uit de krant