Afbeelding
Ingezonden mededeling

Stappen voor meer veiligheid op elk bedrijfsterrein in Ridderkerk in de koude maanden

Algemeen

Wintermaanden brengen vaak nieuwe uitdagingen op het bedrijfsterrein. Hoewel de veiligheids handhaving het hele jaar door belangrijk is, is dit misschien nog wel wezenlijker in de wintermaanden. Met meer neerslag en gladheid kan het bedrijfsterrein een gevaarlijke omgeving worden. Het liefst voorkom je natuurlijk dat er ongelukken plaatsvinden of dat er iemand letsel oploopt. Om de veiligheid te kunnen garanderen op het bedrijfsterrein kan je eenvoudige stappen ondernemen door effectieve gladheidsbestrijding te realiseren. In dit artikel bespreken we daarom simpele stappen hoe jouw bedrijf zich kan voorbereiden op de koude maanden. 

De situatie beoordelen 
Voordat het winterseizoen is aangebroken kan je als bedrijf al de eerste stappen zetten richting de gladheidbestrijding. Een eerste stap die je kan zetten als bedrijf is door het hele bedrijfsterrein onder de loep te nemen. Bekijk goed waar hoge risico gebieden zich bevinden. Vaak gaat het om plekken als parkeergarages, bruggen en toegangswegen van het bedrijfsterrein waar het risico op gladheid het hoogst is. Markeer deze plekken allemaal op de kaart van je bedrijf, zodat je een overzicht hebt om later een actieplan te kunnen gaan maken. 

Effectieve gladheidsbestrijding voor het bedrijfsterrein
Nu alles in kaart is gebracht, kun je gaan nadenken over het aanschaffen van materiaal. Professioneel gereedschap is van essentieel belang voor iedereen die wil zorgen dat de gladheid in de kern wordt bestreden. Elke ondergrond vraagt net weer om een andere aanpak. Zo heb je verschillende soorten zout en dooimiddelen en zijn er ook diverse voertuigen waar je gebruik van kan maken. Door je hier goed op te oriënteren en over te laten adviseren, kan je het juiste besluit nemen over de gladheidsbestrijding op jouw terrein. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om je terrein door professionals te laten aanpakken. In dat geval kan je strooidienst Nederland benaderen. Zo weet je zeker dat je bedrijf geen ijsbaan is in de koudere maanden. 

Bewustzijn onder de werknemers
Naast dat je kan investeren in goed materiaal of zelfs een strooidienst kan inhuren, is het ook belangrijk om het personeel te voorzien van de nodige kennis. Veel ongelukken op werk gebeuren doordat er iets mis gaat in de communicatie of doordat er geen duidelijke procedures zijn in gevallen van nood. Dit is zonde aangezien dit soort zaken makkelijk te regelen zijn door middel van trainingen. Besteed daarom aandacht met iedereen, hoe je ongevallen kan verminderen en wat je doet als er iets mis gaat. Zo ben je voorbereid op alle situaties.

Advertenties uit de krant