Binnenkort komt hier een aansluiting op de Geerlaan

Aansluiting op Geerlaan moet lucht geven

RIDDERKERK - Er komt snel een ontsluiting op de Geerlaan voor de Burgemeester Kruijffstraat en Burgemeester Crezéestraat. Dit heeft wethouder Peter Meij toegezegd op vragen van CDA-raadslid Victor Mijnders, die een structurele oplossing wil voor de verkeersproblemen rond OBS De Piramide in Ridderkerk.

Daar is nu dagelijks sprake van verkeershinder door ouders die hun kinderen naar school brengen en ophalen met de auto. Dit verkeer moet allemaal door de enige ontsluiting bij de Lagendijk, terwijl er vaak hinderlijk wordt geparkeerd.
Om dit tegen te gaan aan de zijde van de school bij de Burgemeester de Zeeuwstraat zijn er recent beugels geplaatst die het onmogelijk maken om de auto even hier neer te zetten. Ook wordt nu bekeken of het parkeerverbod op de Van den Broekstraat kan worden uitgebreid. Een aansluiting op de Geerlaan moet lucht brengen voor de wijk. “Een probleem is dat al dat schoolverkeer ook weer terug moet over dezelfde smalle weg. Als de aansluiting op de Geerlaan er is kunnen ze naar de andere kant doorrijden” zegt wethouder Meij, die verwacht dat het snel gerealiseerd kan zijn. “Er zijn aan de Geerlaan al voorbereidende werkzaamheden verricht. Als de doorgang klaar is zal het eenrichtingsverkeer op de Crezéestraat worden omgedraaid. Het verkeersbesluit hiervoor is al genomen.”