Afbeelding

Nieuwe babbeltruc: ‘lekkage bij de buren’

Algemeen

RIDDERKERK – Er is een nieuwe babbeltruc waarmee criminelen mensen geld en waardevolle spullen afhandig maken.

“Afgelopen tijd zien wij weer een flinke stijging in babbeltrucs in ons gebied. De babbeltrucs waarin een zogenaamde bankmedewerker of politieagent belt kennen we inmiddels, deze incidenten blijven bij ons binnenkomen”, vertelt een medewerker van de politie Oude Maas.

“De laatste drie weken zien we echter ook een stijging in een nieuwe methode. Er zijn meerdere aangiftes binnen gekomen van, helaas voltooide, babbeltrucs en soms zelfs woningovervallen. Met name in Barendrecht en Ridderkerk zijn deze de laatste tijd dagelijks dan wel wekelijks gemeld.”

Bij deze nieuwe wijze wordt er bij (alleenstaande) ouderen aangebeld met het verhaal dat er lekkage in de woning zou zijn, afkomstig van buren. Gekleed in werkkleding, met daarbij in sommige gevallen veiligheidshesjes aan, wordt verzocht dan wel medegedeeld dat zij de woning moeten betreden om lekkage te onderzoeken.

“Helaas horen we vaak dat een tweede persoon de woning mee inloopt en zich richt op de slaapkamer, zoekend naar waardevolle spullen zoals geld of sieraden”, weet men bij de politie.
“Blijf elkaar alstublieft inlichten, met name alleenstaande ouderen. Deze incidenten maken een ontzettend grote indruk, met name wanneer er mensen in uw woning zijn geweest en spullen wegnemen waar u bij staat.”

Advertenties uit de krant