Kjell Smid is een van de regiotoppers bij d'Oudelande

Drukke toernooidagen bij d’Oudelande

RIDDERKERK - Het is ontzettend druk deze week bij tennisvereniging d’Oudelande. Dit jaar is het deelnemersveld van het winter dubbeltoernooi zo gegroeid dat er een stop is gezet op de inschrijvingen.

Ontzettend knap in een tijd dat het aantal deelnemers aan open toernooien alleen maar lijkt af te nemen. Het door van Gastel en Bal advocaten gesponsorde toernooi kan in elke categorie rekenen op voldoende deelnemers en daar is de organisatie maar wat trots op. Het toernooi dat het toepasselijke thema apres Ski heeft gekozen, werkt nu toe naar de climax. Eerst zal vrijdag de feestavond worden gehouden. Daarna vindt het finale weekend plaats.

Regionale toppers
Dit jaar hebben verschillende regionale toppers zich ingeschreven voor de hoogste categorie 4. Voor Oudelande is dit een warm weerzien met twee oud jeugdleden. Kjell Smid en Ties Klapwijk speelden in hun jeugd bij Oudelande en zij werden bij hun inschrijving met open armen ontvangen. Als eerste geplaatst is het duo Jordi Nicolai en Boudewijn Koets, echter zij verloren hun eerste dubbelspel in drie sets van Brett van der Kamp en Rodney Fortes en lijken daarom kansloos voor de zege in poule A. Het als tweede geplaatste duo Smid en Klapwijk won de eerste wedstrijd simpel van Daan Bruisten en Robin Waas (6-2 6-2) in poule B. Zij hebben zich daarmee als de titelfavorieten opgeworpen. Er zijn echter in de poulefase nog genoeg wedstrijden te spelen.

Oudelande spelers
In de categorie 5 lijken twee echte Oudelande spelers de kanshebbers voor de titel. Paul Hoogerwaard en Lennart Boom zijn in deze poule eerste geplaatst.
Genoeg goed tennis te zien dus de komende dagen bij d’Oudelande aan de Oosterparkweg in Ridderkerk. Het toernooi duurt tot zondag en iedereen is welkom om het gerenoveerde park en de leuke wedstrijden te komen bekijken.

Vrijdagavond 1 maart is er een après-ski feestavond met DJ Karim.