Een cheque voor twee doelen van het Snuffelpand

Giften voor Guatemala en Kaapverdië

RIDDERKERK - Deze maand schenken de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede 2000 euro t.b.v. de verbouwing van een multifunctionele ruimte voor hulp aan tienermoeders in Kaapverdië en 1500 euro aan Constru Casa voor de bouw van woningen voor de allerarmste gezinnen in Guatemala.

Paul is een van de armste achterstandswijken in S.Antão in Kaapverdië. Er is een groot gebrek aan sociale voorzieningen, onderwijs, gezondheidszorg en recreatie. Sinds 2022 is er een kinderopvangorganisatie opgericht, die ook onderwijs, voeding en recreatie biedt aan kinderen van 3 tot 12 jaar. Er is nu een projectplan om een multifunctionele ruimte te verbouwen om o.a. baby’s te kunnen opvangen en begeleiden. Hierdoor kunnen de tienermoeders hun school afmaken en uit de armoede komen. Verder is de ruimte bedoeld voor buitenschoolse activiteiten, zoals workshops, sport, huiswerkbegeleiding etc.

Eenvoudige huizen
Stichting Constru Casa, opgericht in 2004, bouwt eenvoudige huizen voor de allerarmste families in Guatemala. Inmiddels zijn ruim 1.700 woningen gebouwd en overgedragen aan de families. Vooraf wordt de afspraak gemaakt dat een derde van de bouwkosten in maandelijkse termijnen moet worden terug betaald. Verder is de familie van de nieuwe woning verplicht mee te doen met een nazorgprogramma, waarbij zij wordt begeleid in het gebruik en onderhoud van het huis. Ook educatie, gezondheidszorg en gemeenschapsontwikkeling behoren tot dit nazorgprogramma, waarbij Constru Casa samenwerkt met lokale partners. Naast huizen worden o.a. scholen en klinieken gebouwd.

Meubelshowroom
De Meubelshowroom in het centrum aan de P.C. Hooftstraat (tegenover de Dierenkliniek) is onderdeel van het Snuffelpand. Hier staan de grotere spullen te koop, zoals banken, tafels, stoelen, bedden, kasten, schilderijen, lampen enzovoort. Elke woensdag en de éérste zaterdag van de maand is men er welkom tussen 11.00-15.00 uur. Gekochte meubelen kunnen tegen een vergoeding thuis worden afgeleverd. De winkel bij het Dillenburgplein is elke woensdag en zaterdag open van 11.00-15.00 uur. Tijdens de openingsuren kunnen ook herbruikbare spullen ingeleverd worden.