Bewoners van de Calypso werden ontvangen door burgemeester Peter Rehwinkel
Bewoners van de Calypso werden ontvangen door burgemeester Peter Rehwinkel Foto: Wil van Balen

Bewoners COA-schip in het zonnetje gezet voor redden vrouw

Algemeen

VOORNE AAN ZEE/RIDDERKERK - Vandaag heeft burgemeester Peter Rehwinkel van Voorne aan Zee een aantal bewoners van het COA-vluchtelingenschip MS Calypso in het zonnetje gezet, en in het bijzonder Ahmad Hadi Khatab. Hij verrichtte een heldendaad door afgelopen weekend een jonge vrouw te redden uit de vestinggracht van Hellevoetsluis, in de buurt van het schip.

Afgelopen vrijdag meerde het vluchtelingenschip uit Ridderkerk voor tien dagen aan in Hellevoetsluis, langs de Kanaalweg Westzijde. Op zondagavond laat hoorde een van de bewoners van het schip hulpgeroep van een jonge vrouw, die in het water van de vestinggracht lag. Hij haalde direct versterking, waarna drie van de mannen het water in sprongen om haar te hulp te schieten. Twee van hen kwamen daarbij zelf in de problemen. De derde, Ahmad, redde eerst het meisje en redde daarna ook een van de medebewoners van het schip die nog in het water lag. Andere bewoners hebben de vrouw eerste hulp verleend, waarna zij op het schip werd opgevangen tot de ambulance ter plaatse was. Met de vrouw gaat het inmiddels weer goed.

Burgemeester Peter Rehwinkel: “Dankzij het snelle en heldhaftige optreden van deze mannen kon de jonge vrouw uit het water gered worden. Het had heel anders kunnen aflopen als zij daar niet waren geweest. Alle mannen die betrokken waren bij de reddingsactie hebben we vandaag bedankt en in het zonnetje gezet, mede namens de jonge vrouw en haar familie. Onze bijzondere dank gaat daarbij natuurlijk uit naar Ahmad, die echt een heldendaad heeft verricht door eerst de vrouw, en daarna een van zijn medebewoners te redden uit het water.”

De Ridderkerkse wethouder Kees van der Duijn Schouten vindt het mooi nieuws: “Wat een positief bericht! Mooi dat Voorne aan Zee de bewoners van de Calypso op deze manier in het zonnetje heeft gezet.”

Het schip met vluchtelingen is de aanlegplaats in Ridderkerk tijdelijk kwijt omdat er deze week in de Ridderkerkse haven wordt gebaggerd. Het schip ligt daarom van 23 februari tot 4 maart in Voorne aan Zee.

Advertenties uit de krant