Afbeelding
Foto:

Sem Fasten your seatbelts

Column Column

De vakantie is in volle gang. Na mijn eerste jaar op het mbo was het tijd om lekker te gaan genieten van de vakantie. Een jaar waarin ik veel bereikt heb, en ik mij goed heb ontwikkeld. Sommige blijven dichtbij huis, anderen gaan naar het buitenland. Net als ik.? 

De laatste keer dat ik in het buitenland op vakantie ben geweest, was ik in Disneyland Parijs. Toen was ik nog maar drie jaar, dus ik heb het niet heel erg bewust meegemaakt. In de dertien jaar ertussen ben ik met familie op verschillende plekken in Nederland geweest, maar dit jaar gingen we naar Portugal.? 

Er was veel nieuw voor me. Ik ging voor het eerst vliegen. We leverden onze koffers in en daarna liepen we door de douane om gecheckt te worden (ze vertrouwden me blijkbaar niet), en vervolgens wachten bij de gate. Toen ik eenmaal in het vliegtuig zat, pakte ik meteen mijn gedownloade series erbij, totdat ik aankwam in Faro. Vanuit Faro werden we opgehaald om naar Monte Gordo te rijden. Een van de eerste dingen die opviel, is toch wel het weer. Als het in Nederland 30 graden is, is het benauwd, maar in Portugal is dat toch anders. Mede door de koele zeewind.?
We genoten van de vakantie. Lekker standaard, zwemmen in het hotelzwembad, naar het strand, zonnen. Ik kan wel zeggen dat ik nogal lui was. Het blijft natuurlijk vakantie. Mijn kleur is veranderd van zo-wit-als-een-spook, naar zongebruind, een hele prestatie voor mijn doen.  

Een minder goede prestatie was de hoeveelheid eten die ik in twee weken naar binnen heb gewerkt. Vooral die heerlijke hamburgers, sushi, pizza’s en nog meer. Mijn vakantiebudget vloog erdoorheen, maar de kilo’s vlogen eraan. Maar ja, gelukkig nog tijd genoeg deze vakantie voor de sportschool.


Advertenties uit de krant