Afbeelding

Column Sem: We mogen weer naar school

Column Column

De scholen gaan bijna weer beginnen. Na weken van zonnen, zwemmen, wandelen en alles wat er nog bij komt kijken, is het weer tijd om lekker in de schoolbanken te zitten. Hoewel weer naar school gaan vrij simpel klinkt, zijn er toch enkele verschillen. 

Op de basisschool begint het nieuwe schooljaar altijd als een feestje. Na een aantal weken er tussenuit te zijn geweest verheug je je weer op naar school gaan. Lekker buitenspelen met je vrienden, met groene knieën thuiskomen, fantasie gebruiken. Pure onbezorgdheid. Geen zorgen over cijfers, toetsen, examens, zware tassen en dergelijke. Alles wat je wel hebt op de middelbare school. 

In het begin was ik, net als de meeste brugklassers, best enthousiast voor de middelbare school. Een nieuwe start maken, met weer nieuwe vrienden, nieuwe vakken, nieuwe docenten en een heel ander schoolgebouw. Iedereen kreeg ook een eigen kluis om te gebruiken, en daar maakte ik optimaal gebruik van.. niet dus. In de brugklas dacht ik er niet aan om even wat boeken in mijn kluis te leggen, zodat mijn rug het niet zo zwaar te verduren had. Pas halverwege de tweede klas kwam ik erachter dat een kluis voor meer bestemd is dan alleen een jas. Weer heel slim van mij. 

Ik weet nog dat het me in het begin best leuk leek om op de tweede verdieping te zitten, voor als ik uit het raam zou staren (deed ik best vaak). Maar als je dat hebt, is het niet heel bijzonder, en vooral heel vervelend om met honderd man nogal smalle trapjes op te lopen. Of dit op het MBO fijner is? Nou, oordeel zelf maar.. 

Op mijn school hebben we meerdere liften, wat wel prettig is als we soms naar de zesde verdieping moeten. Alleen kan het gebeuren dat de lift vol zit, en ja.. dan wordt het lopen. Bezweet en met ademtekort kom ik dan aan in het lokaal, waar het soms wel even duurt voordat ik weer goed functioneer. Zoals al eerder verteld ben ik niet bepaald sportief aangelegd. Ach, zolang mijn prestaties maar goed zijn.  

Advertenties uit de krant