Afbeelding
Foto:

Sem (On)bekende Nederlanders

Column Column

Ik neem aan dat ik niet de enige ben die weleens televisie kijkt. Voor iedereen is er wel een programma om te kijken. Ikzelf heb het huidige seizoen van de Slimste Mens gevolgd, en ik had er toch wat vraagtekens bij. 

De Slimste Mens is al jaren een kijkcijferkanon op de Nederlandse TV. Misschien vanwege de nukkige Maarten van Rossem, of om te weten te komen hoe slim je zelf eigenlijk bent. Nu worden spelshows over het algemeen vrij goed bekeken, dus dat is geen verrassing. Wat voor mij meer een verrassing is, is dat er steeds vaker BN’ers deelnemen waar ik persoonlijk nog nooit van gehoord heb. Maar dat kan ook aan mij liggen. Nu is het ook niet heel gek, aangezien het programma al langer bestaat dan ik, en het dus al heel veel kandidaten heeft gehad. Tegenwoordig doen er veel journalisten, podcastmakers en columnisten mee aan de Slimste Mens, dus ik wacht op het belletje. Overigens is de Slimste Mens niet het enige programma waar niet zo heel bekende mensen aan deelnemen. 

Ik lees al jarenlang hetzelfde over Expeditie Robinson. Het survival-programma loopt overigens ook al sinds 2000, dus zal waarschijnlijk om die reden de meest bekende BN’ers niet in het programma hebben. Bij Expeditie Robinson 2023 zie ik namen van mensen waarover ik nauwelijks info kan vinden. Zes van de twintig kandidaten hebben niet eens een Wikipedia pagina, wat als BN’er best gebruikelijk is. Hiervoor hoeven ze mij niet te bellen, want ik ben veel te gehecht aan mijn bed. 


Advertenties uit de krant