Afbeelding

Sem Er zijn er veel jarig, Hoera, Hoera

Column Column

We zitten middenin september, en dat betekent dat de kruidnoten al weer in de winkels liggen, dat de herfst weer gaat beginnen, maar vooral dat heel veel mensen jarig zijn. 

December staat erom bekend een dure maand te zijn, maar dit jaar viel september voor mij ook niet mee. Het lijkt wel alsof de helft van alle mensen jarig zijn in september. Niet zo gek aangezien de kerst negen maanden voor september is. Dus in september veel typisch Hollandse verjaardagen. 

Een typisch Hollandse verjaardag staat bij velen bekend als ‘de kring’. Eerst iedereen feliciteren met drie kussen en dan gaan zitten. Met iedereen praten over het weer, de vraag beantwoorden wanneer ik stop met groeien en, niet te vergeten, de politieke discussies. Reuze gezellig allemaal. En dan staan in het midden van die tafel bordjes met kaas, worst, chips en nootjes. Tot dat de taart binnenkomt met kaarsen, en iedereen voor je gaat zingen. Niemand die het wil, maar toch doen we het. “Fijne verjaardag voor jou.” Ja, misschien als je stopt met zingen.

De jongeren zullen eerder kiezen voor een feestje met muziek, spellen, drank, drank en drank. Ook hartstikke gezellig. Het heeft allebei z’n charmes en z’n voor- en nadelen. Meerdere verjaardagen in één maand is misschien een beetje veel van het goede. Hoe dan ook, na deze septembermaand zal de volgende feestmaand in december zijn. Toevallig ben ik dan jarig, dus zeuren over september is misschien niet helemaal eerlijk.  


Advertenties uit de krant