Afbeelding
Foto:

Sem Je luistert naar ...

Column Column

Ik ben sinds een paar weken weer volop bezig met het maken van radio. Dit doe ik op Swipe Radio, de radio van het Grafisch Lyceum. Ik heb al eerder wat over radio maken geschreven, maar deze keer is het wel wat anders. 

Aan het eind van vorig schooljaar moesten wij als studenten twee richtingen kiezen om te gaan doen dit schooljaar. Ik koos voor radio en TV. Tot januari zal ik dus radio maken, in plaats van één uitzending zoals vorig jaar. Nu is het flink aan de bak, om er echt in te komen hoe het bij de grote radiostations aan toe gaat. Gelukkig heb ik geen ochtendshow, want zo vroeg zou ik niet op kunnen staan. 

Wat ik erg leuk vind is dat ik de muziekredacteur van mijn redactie ben. Ik mag de muziek voor elke uitzending uitkiezen. Daar ben ik best blij mee. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen muzieksmaak en weet het altijd beter. Als je zelf de muziek moet kiezen, denk je er pas veel beter over na en merk je dat je niet te veel dezelfde artiesten moet afspelen.  

Daarnaast maak ik ook elke week een korte muziekquiz, met een aantal vragen en een luisteraarsvraag. Genoeg vragen bedenken is ook wel een opgave. Je moet de vragen natuurlijk niet te moeilijk maken. Als je zelf de vragen maakt, lijkt het zo makkelijk, maar als ik zelf naar de radio luister heb ik meestal ook geen idee. Daarvoor moet je toch wel kennis hebben. 

Hoe dan ook, ik heb ik het erg naar mijn zin met het maken van radio, en denk ik dat ik dit dan ook later wil doen. Toch fijn om eindelijk een toekomstbeeld te hebben. 


Advertenties uit de krant