Afbeelding
Foto:

Column Sem: Verkiezingstijd

Column Column Column

Het was niet te missen de laatste paar weken, de Tweede Kamerverkiezingen. De spannendste verkiezingen sinds jaren. Ondanks dat het tot het laatste moment spannend was, was de winnaar vrij duidelijk. 

Vrijwel niemand zou een paar jaar geleden verwacht hebben dat de PVV dit jaar de grootste zou worden. Ikzelf ook niet. Het valt mij wel op dat veel linkse stemmers hun negatieve mening al gauw klaar hadden. Die beschouwen het als een gevaar voor de democratie, maar ik denk dat de democratie nauwelijks gevaar loopt. Deze uitslag zal denk ik niet zoveel veranderen. Alleen het beleid. 

Ik denk dat deze uitslag vooral een stem is naar ander beleid, dan dat de VVD onder Rutte gevoerd heeft. In combinatie met de strategische stemmen om de PVV het grootst te maken. Het zal toch wel even wennen zijn dat Rutte geen premier meer is, ondanks dat ik hem zeker niet ga missen. Die tijd hebben we nu wel gehad.  

Ik ben er ook wel blij mee als deze hele periode er weer op zit. Overal op sociale media zie je de verkiezingen. Iedereen weet het altijd beter, zoals ik. Ik ga niks ontkennen. Er zijn altijd wat politieke discussies, maar in verkiezingstijd is dat natuurlijk een stuk meer. Hierna is het ook wel weer even mooi geweest wat mij betreft. In maart hadden we ook al verkiezingen, dat is misschien een beetje veel van het goede. Twee keer verkiezingen in één jaar. En ik vind het stiekem wel jammer dat ik nog niet mag stemmen. Je stem laten gelden is toch wel een goed iets lijkt mij.  

Laten we hopen dat formeren deze keer lekker soepel gaat, en dat er een goed kabinet wordt gevormd. Met de nadruk op hopen, want met de politiek weet je het nooit. 

Advertenties uit de krant