Afbeelding
Foto:

Column Sem: Happy New Year

Column Column

Dit is alweer mijn laatste column van dit jaar. Ik benadruk nog maar eens hoe snel de tijd lijkt te gaan. We zitten alweer aan het einde van december. Kerst is geweest, enkel Oud en Nieuw nog en het is 2024. Het jaar dat ik achttien zal worden. Klinkt nogal ver, maar het is toch al zo dichtbij. Maar eerst gaan we nog even genieten van de jaarwisseling. 

Bij Oud en Nieuw denken we allemaal natuurlijk aan oliebollen en appelflappen. Gezonder kunnen we het jaar niet beginnen. Meteen een goed begin van de goede voornemens die elk jaar weer aanwezig zijn. “Dit jaar ga ik het volhouden.” Ja, twee weken. Tenminste, zo gaat het bij mij. Bij mij lukt het niet eens twee weken. En dan doel ik vooral op het gezonder leven en het afvallen. Na al het gourmetten en de uitgebreide kerstdiners mag dat wel.  

Ik kijk erg positief terug op 2023. Het is een jaar geweest van ups en downs, zoals eigenlijk elk jaar. Maar je weet nooit van te voren wat je te wachten staat. In 2023 ben ik onder andere begonnen als columnist, en heb ik mijzelf verder ontwikkeld binnen de journalistiek, al zeg ik het zelf. Zolang ik er positieve reacties op krijg, zal het wel goed zijn. Ik had mij van te voren niet kunnen wensen dat ik zo’n grote groep vrienden om me heen zou hebben. Dat is meer iets van het afgelopen jaar.  

Uiteindelijk is mijn 2023 een erg goed jaar geweest, en hoop ik die lijn door te trekken richting 2023. Hetzelfde geldt natuurlijk voor alle anderen. Ik wil alle lezers van De Combinatie bedanken voor het lezen van mijn columns, en ze een heel gelukkig nieuwjaar wensen! Laten we hopen op een mooi en gezond 2024. Dan sluit ik af met de standaard zin die iedereen weleens gebruikt: tot volgend jaar! 

Advertenties uit de krant