Afbeelding
Foto:

Column Sem: Intens genieten

Column Column

Zoals bijna iedereen die mij persoonlijk kent wel weet, ben ik voor Feyenoord. Dat zal waarschijnlijk één van de eerste eigenschappen zijn waar mensen mij mee zouden beschrijven. Ook in mijn columns heb ik er al een aantal keer aandacht aan besteed. Dat ging over het kampioenschap van vorig jaar. In de sport zijn er weinig dingen zo mooi als zien dat je favoriete club een prijs wint, maar zondag 7 april kwam toch aardig in de buurt van dat gevoel. 

Op zondag 7 april was de meest beladen wedstrijd van elk jaar, Feyenoord – Ajax. De rivaliteit zal voor velen wel bekend zijn. Ik zal voor veel anderen spreken als ik zeg dat de Feyenoorders nog nooit zo zelfverzekerd hebben toegeleefd naar deze wedstrijd. Niet alleen omdat Feyenoord goed speelt, maar ook vanwege de crisis bij de rivaal. Er lijkt wel geen week voorbij te gaan zonder een nieuw verhaal in het nieuws wat Ajax nog verder in de crisis werkt, en daar plukten wij de vruchten van.  

Het was intens genieten! We hebben ze met zes goals alle hoeken van het veld laten zien. Toevallig was ik afgelopen weekend nog als scheidsrechter bij een amateurvereniging aanwezig, maar het niveau wat ik daar zag, doet niet onder aan hoe onze grote, maar nu zo kleine, rivaal speelde. Ik kon het haast niet geloven.  

Afgelopen weekend merkte je wel weer meteen hoe het is om Feyenoorder te zijn. Nadat ze op 7 april zo goed speelden, was dat op 14 april weer anders. Toch nog wat wisselvallig dus. Op diezelfde dag was ook de Marathon van Rotterdam. Ik heb altijd diep respect voor die mensen die een marathon lopen. Ik zit namelijk nu een column te wijden aan sport, terwijl ik zelf niet zo sportief ben. Beetje bijdehand van me, maar dat is dan weer een andere eigenschap van mij.  

Advertenties uit de krant