Afbeelding

Moeizame overwinning Rijsoord

Sport

RIJSOORD - In een moeizame overwinning op Heerjansdam heeft Rijsoord zaterdagmiddag drie belangrijke punten aan het totaal van drie kunnen bijschrijven. De derby tegen de bezoekers uit Heerjansdam was meer spannend dan fraai. Ook omdat Heerjansdam niet de juiste balans kon vinden, kon het tot het einde nog alle kanten met de uitslag uit. Gelukkig bleef Rijsoord aan de positieve kant van de score en kon Heerjansdam met een 2-1 nederlaag weer naar huis.

In de basisopstelling begon Rijsoord aan de wedstrijd tegen een tegenstander waarvan enkele weken geleden in het bekertoernooi nog werd verloren. De vraag is dan of de verliezer geleerd heeft van die nederlaag. Qua wedstrijdniveau waarschijnlijk niet, maar qua uitslag wel. Al na zes minuten konden de vele supporters juichen, want het was Mike van Gool die Rijsoord op voorsprong bracht; 1-0. Op links brak Soufiane Aouragh door en bediende de spits van Rijsoord op maat. Die bedacht zich geen moment en liet doelman Danny van Leusden kansloos. Een prima start van de thuisploeg en iedereen ging er maar eens goed voor zitten, temeer omdat Heerjansdam zeer zwak aan de wedstrijd begon, Echter naarmate de tijd vorderde gingen de bezoekers steeds beter spelen, daarbij in het zadel geholpen door een thuisploeg die zich steeds verder terugtrok. Na een twintig minuten was het eerst Rijsoord dat een prima kans op een tweede doelpunt kreeg, echter de bal verdween in het zijnet. Daarna was Heerjansdam dicht bij de gelijkmaker, maar de paal en kort daarna de buitenkant van de paal weerhielden de ploeg van een op dat moment verdiende gelijkmaker. Rijsoord was duidelijk niet tevreden over de gang van zaken en dat was ook langs de lijn hoorbaar. Echter een doelpunt maakt alles weer goed en dat kwam er ook na net een half uur spelen. En weer waren het dezelfde hoofdrolspelers, die de supporters lieten juichen. Nu ging Aouragh op rechts door en bracht Van Gool weer in stelling. Met een snoekduik was Van Gool iedereen te snel af en scoorde hij fraai: 2-0.

Strafschop
In de tweede helft eigenlijk een zelfde beeld. De wedstrijd bleef van een bedenkelijk niveau en te vaak werd de bal in de voeten van een tegenstander gespeeld. De verdediging van Rijsoord had de zaken echter goed op orde en mede daardoor kon Heerjansdam niet echt gevaarlijk worden. Een strafschop moest er aan te pas komen om de 'aansluitingstreffer' te maken. In zijn val pareerde Leon van den Heerik in het strafschopgebied de bal met zijn handen en dus een strafschop. Gelli Koy, die deze zaterdagmiddag nog geen potten had kunnen breken, ontfermde zich over het buitenkansje en liet Michael Bekkers naar de verkeerde hoek gaan; 2-1. Met nog een half uur te spelenwas er van alles nog mogelijk en de supporters van de thuisploeg vreesden het ergste. Toch was het Rijsoord dat de wedstrijd eerder in het slot had kunnen en moeten gooien, maar zowel Mike van Gool als Nilton Tavares Ramos lieten de geboden kans liggen. Omdat er niet meer werd gescoord kon Rijsoord de volle winst bijschrijven en heiligt het doel tenslotte alle middelen. Vriend en vijand waren het er over eens dat de wedstrijd slecht was, maar dat de drie punten een lekker gevoel geven.

Volgende week reist Rijsoord af naar Dinteloord en de opstelling voor deze zaterdagmiddag was:
Michael Bekkers - Gerome van Zonderen - Marco Nijssen - Leon van den Heerik - Donovan Lioe Anjie - Desley de Wolf - Berry de Groot - Soufiane Aouragh (80. Sander Lagrand) - Sander Barragan (66. Laurens Lingen) - Mike van Gool (80. Zepp Jacobs) - Nilton Tavares Ramos.

Advertenties uit de krant