Afbeelding

Rijsoord speelt gelijk

Sport

RIDDERKERK – Rijsoord heeft zichzelf zaterdagmiddag een slechte dienst bewezen. De Kraaien gaven in Rotterdam bij Alexandria ’66 in de slotfase een 0-2 voorsprong weg en mochten in extremis zelfs nog van geluk spreken dat het bij 2-2 bleef. Michael van Gool nam beide Rijsoordse treffers voor zijn rekening. Met het gelijkspel verzuimden de manschappen van trainer Gijs Zwaan om de koppositie in de eerste klasse C te heroveren.

Door Robert Verhoef

Bar

Langs de zijlijn werd door de mee opgekomen supporters nog enkele keren gememoreerd aan de perfecte omstandigheden op Sportpark Oosterflank enkele weken terug toen een blessure aan de kant van de scheidsrechter het duel tussen de Rotterdammers en Rijsoord belemmerde. Daar waar Rijsoord op dat moment onder een stralend herfstzonnetje op volle oorlogssterkte was bleek het tegenovergestelde zaterdagmiddag de werkelijkheid te zijn.

Zo moest trainer Gijs Zwaan het onder barre weersomstandigheden, waar kou, regen, wind en hagel elkaar vergezelden, doen met een flink gehavende selectie. Het ontbrak de oefenmeester aan de zieke Leon van den Heerik, de geschorste Soufiane Aouragh en de met vakantie zijnde Sander Lagrand. Met aanstaande (langdurige) schorsingen in het vooruitzicht kon Zwaan nog wel beschikken over zijn spitsen Van Gool en Ramos, maar kon hij enkel terugvallen op een onervaren reservebank.
Aanvankelijk zou het inhaalweekend uitwijzen welke ploeg de eerste periodetitel in de eerste klasse C zou binnenslepen. Het daarvoor bepalende duel tussen Sliedrecht en Nieuw-Lekkerland werd echter voor de derde maal afgelast en dus valt die beslissing pas in het nieuwe jaar. Met het niet in actie komen van koploper Nieuw-Lekkerland lag er voor Rijsoord in Rotterdam de uitgelezen mogelijkheid om de eerste plaats op de ranglijst te heroveren en als lijstaanvoerder de winterstop in te gaan.


Weinig
Rijsoord en Alexandria ’66 maakten er in het eerste bedrijf een weinig verheffend schouwspel van. De omstandigheden maakten dat goed voetbal amper tot de mogelijkheden behoorde en het zo nu en dan opportunistische spel van beide ploegen zorgde slechts sporadisch voor gevaar voor de doelmonden. Namens Rijsoord was Sander Barragan tot twee keer toe dicht bij een treffer, maar zijn eerste inzet werd geblokt door de Rotterdamse verdediging en de tweede keer kwam hij net te laat om in te schieten. Shayron Curiel had de thuisploeg op voorsprong kunnen zetten toen hij vrij voor het doel van doelman Bekkers werd gezet, maar de inzet van de buitenspeler verdween rakelings voorlangs het Rijsoordse doel.
Direct na rust liet de gevallen koploper Rijsoord zien waarvoor het naar de Oosterflank was gekomen. Nick de Zeeuw bereikte Van Gool met een voorzet vanaf de rechterkant van het veld en oog in oog met doelman Cheuk-A-Lam verschalkte de spits de sluitpost met een bekeken boogbal: 0-1.
Even later maakte Van Gool zijn status van goalgetter waar door ook de tweede treffer aan te tekenen. Een loepzuivere voorzet vanaf links van Donovan Lioe Anjie werd door de aanvaller goed op waarde geschat en met het hoofd knap in de verre hoek geknikt: 0-2.


Schulp
Vanaf dat moment leek er voor de bezoekers met de comfortabele voorsprong geen vuiltje meer aan de lucht te zijn en trainer Gijs Zwaan besloot om zijn jonge reservespelers speeltijd te gunnen. De wisselingen, bovenop de al gewijzigde basisformatie, resulteerden in wanorde in de Rijsoordse organisatie. Alexandria ’66 kroop uit haar schulp en merkte dat de nummer twee van de ranglijst kwetsbaar werd. Zo werd Chris Lever diverse malen in stelling gebracht maar ontbrak het de aanvalsleider aan scherpte.
Nadat de Kraaien bij enkele gevaarlijke uitbraken eveneens niet tot scoren waren gekomen kantelde de wedstrijd drie minuten voor tijd. Rijsoord reageerde bijzonder knullig bij een afgeslagen aanval en moest toestaan dat linksbuiten Shayron Curiel spits Chris Lever voor een leeg doel de aansluitingstreffer aan liet tekenen: 1-2.


Gelijkmaker
Logischerwijs liet de thuisploeg het daar niet bij. De Rijsoordse defensie wankelde als nooit tevoren en amper een minuut in blessuretijd trok Alexandria ’66 de stand gelijk. Nadat doelman Bekkers Rijsoord eerst nog leek te redden met een fantastische reflex op een inzet van Shayron Curiel slaagde de blauw-witte formatie er niet in om de bal goed weg te werken en kwam het leer opnieuw voor de voeten van Curiel. Met een geplaatst schot in de verre hoek liet hij Bekkers ditmaal kansloos: 2-2.
Rijsoord was rijp voor de slacht en ondanks het proberen op te zetten van een wanhoopsoffensief op jacht naar de winnende treffer mocht het van geluk spreken dat de Rotterdamse thuisploeg niet met een spectaculaire zege aan de haal ging. Op luttele seconden van het laatste fluitsignaal kon spits Chris Lever zich in vrije doortocht op het doel van Michael Bekkers onsterfelijk maken, maar tot zijn afgrijzen zag hij de bal via een Rijsoords been uit het doel gehouden worden.


OPSTELLING RIJSOORD – Michael Bekkers – Nicky de Zeeuw – Marco Nijssen (75. Patrick Schrage) – Donovan Lioe Anjie – Desley de Wolf – Zepp Jacobs – Berry de Groot – Sander Barragan – Michael van Gool (89. Jan Willem Taekema) – Dane Brard (64. Rick Drenth) – Nilton Tavares Ramos

 

Advertenties uit de krant