Foto Roelie 't Jong

Slikkerveer naar 3-3 gelijkspel tegen Gouda

RIDDERKERK - In het eerste competitieduel na de winterstop werd op het eigen Reijerpark gespeeld tegen titelkandidaat Gouda.

Door Arjan ‘t Jong

De ploeg van trainer Richard Mank begon goed aan het duel. In de zevende minuut onderschepte Hugo A-Tjak een te korte terugspeelbal van een verdediger van Gouda, maar via de keeper belande zijn inzet naast het doel. Drie minuten later was het wel raak. Een lange pass van achteruit van Vincent de Jong werd in het centrum van de aanval goed doorgekopt door Casper Gerritse op de meegekomen Roy Schep. Oog in oog met de doelman priemde hij de bal laag in de rechterhoek, waardoor Slikkerveer op een 1-0 voorsprong kwam. Daarna zorgden de bezoekers ook voor meer gevaar in aanvallend opzicht. Met name Essanoussi schoot een tweetal keren gevaarlijk op het doel van Mitchel van der Spoel, maar die stond telkens goed op zijn post. Na een half uur spelen werd Casper Gerritse goed in stelling gebracht, maar de doelman van Gouda was net iets eerder bij de bal dan Gerritse. In de 33-ste minuut mocht Gouda een vrije trap nemen in het centrum voor het doel. De eerste inzet werd gestopt door Mitchel van der Spoel, maar doordat de bal niet direct goed kon worden weggewerkt kreeg Gouda een tweede kans en die werd benut door Harti: 1-1. In dezelfde minuut kreeg Slikkerveer via Romano Niamut meteen al weer een grote kans om weer op voorsprong te komen. Romano kon alleen op de Goudse doelman afgaan, maar zijn inzet strand op de doelman. Ook bij de afronden van een lange aanval over meerder schijven kende Ronald Capelle weinig geluk. Zijn schot ging via de paal en lat weer terug het veld in. Voor de rust had Slikkerveer nog een paar kansen om op voorsprong de rust in te gaan, maar het geluk ontbrak in de afronding.

Na de thee ging Slikkerveer weer verder waar het aan het einde van de eerste helft gebleven was, namelijk het creëren van kansen. Zo leek het een kwestie van tijd of de treffer moest wel een keer vallen. Romano Niamut, Casper Gerritse en Hugo A-Tjak werden prima in stelling gebracht maar leek doelman Van der Laan niet meer te passeren. En dan is het vaak een oude voetbalwet, die opgang doet: ‘als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel’. Precies na een uur spelen was het inderdaad Gouda, dat vanuit het niets via Essanoussi op een 1-2 voorsprong kwam. Slikkerveer probeerde direct daarna weer de aanval te zoeken. Vijf minuten later resulteerde dat in fraai combinatievoetbal tussen Hugo A-Tjak en Steven van Dongen, waarna de eerstgenoemde in de zestien onderuit werd gehaald en de bal op de strafschopstip werd gelegd. Steven van Dongen benutte dit buitenkansje en zorgde voor de 2-2. Slikkerveer bleef daarna aanvallen. Casper Gerritse kopt van dichtbij over het doel en Mark Offerman zag zijn inzet bij de tweede paal van de doellijn gehaald door de doelman van de bezoekers. Tegenstander Gouda werd een kwartier voor tijd echter weer in het zadel geholpen door de Slikkerveerse defensie, die de bal eenvoudig inleverde, waarna Essanoussi bij de tweede paal 2-3 aantekende. Gelukkig had Slikkerveer nog voldoende kracht over om er een slotoffensief tegenover te stellen. Met de inbreng van Daan Koekebacker als targetman in de spits kwam er kansen voor de anders spelers. Casper Gerritse en Richard Clement schoten in eerste instantie nog ver naast, maar een vrije trap van Clement had in de 82-ste minuut een beter lot verdiend toen drie Slikkerveerders bij de tweede paal niet tot scoren kwamen. Twee minuten later lag de bal wel in de touwen, toen Daan Koekebacker een lange bal van achteruit verlengde op Casper Gerritse, die de bal keurig langs de uitkomende doelman wist te spelen en zodoende zorgde voor de 3-3. Even leek het zelfs ook 4-3 te worden toen Steven van Dongen alleen op het doel afging, maar de aanval werd afgefloten door de verder prima leidende scheidsrechter Mohammed, vanwege buitenspel van Koekebacker. Helaas ging ook de laatste kans van de wedstrijd voor Casper Gerritse verloren, zodat beide ploegen het moesten doen met een 3-3 gelijkspel.

Komende zondag speelt Slikkerveer om 14 uur uit bij SVDPW in Schiedam.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Roy Schep (76 – Daan Koekebacker), Mark Offerman, Vincent de Jong, Ronald Capelle, Mike van Dongen, Afendy Roehoeputij (59 – Steven van Dongen), Richard Clement, Romano Niamut, Casper Gerritse en Hugo A-Tjak.