Afbeelding

Kim van Vliet wint medaille

Sport

RIDDERKERK - Zaterdag 7 februari vonden diverse regionale en landelijke wedstrijden plaats. Froukje Mons van gymnastiekvereniging OKK turnde een prima wedstrijd. Ze werd vijfde op rek en werkte netjes op de overige toestellen. Ze eindigde als elfde en plaatste zich voor zowel de districtswedstrijd als de halve finale.

Eva Schrik turnde erg netjes, maar bij balk en sprong liet ze nog wat puntjes liggen. Ze eindigde op de vijftiende plaats en plaatste zich voor de districtswedstrijd. 

Jadee Phelipa begon de wedstrijd goed op de balk, maar viel bij het inturnen op vloer. Ze moest zich weer te zien herpakken. Dat lukte wel op de sprong en brug, maar ze liet teveel punten liggen op vloer. Ze eindigde als 29e.

Senior Kim van Vliet kwam goed uit de startblokken en behaalde op balk en brug een zesde plaats. Haar keurige vloeroefening leverde 10,37 op. Op sprong was het spannend want Kim zou Tsukahara gehurkt uitproberen. Uiteindelijk koos ze voor zekerheid en stelde ze de nieuwe sprong uit. Met 11,800 voor sprong behaalde Kim een medaille in het eindklassement met een vijfde plaats en mag hiermee zowel naar de districts- als halve finale.

Cato Steehouwer turnde tegelijkertijd bij de jeugd eerste divisie in Eindhoven. Zij had zich al in Amsterdam verzekerd van een plekje in de kwartfinale. Ze benutte de extra wedstrijd goed. Bij sprong werd ze zevende met 11.625. Haar hoogste score was 12.500 voor vloer. Met 41.092 verbeterde ze haar score met drie punten ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Advertenties uit de krant