Zilver voor Caroline Mom
Zilver voor Caroline Mom

Zilver voor Caroline Mom

Sport

RIDDERKERK - Turnsters Caroline Mom en Veerle Kooke van gymnastiekvereniging OKK wisten afgelopen zaterdag in Waddinxveen de halve finale te bereiken in de tweede divisie. Caroline stond bij de senioren zelfs op het podium en Veerle werd keurig zevende bij de pupillen II. Fenne van Oversteeg kon vanwege een teenblessure helaas niet meedoen bij de pupillen I.

Veerle startte op vloer en zette 12.433 neer, maar er had iets meer ingezeten. Bij sprong turnde ze optimaal; een mooie overslag en een schroefsalto leverde een tweede plek op met 13.900. Bij brug (12.250) turnde ze voor het eerst een oefening met reuzendraaien, zij het met een hapering in de eerste poging. Ook bij balk (12.00) liet ze door een val een punt liggen. Haar mooie totaal van 50.583 was ruim voldoende om door te gaan. Voor de halve finale zijn er nog mogelijkheden om zich te verbeteren om zo een plek in de finale te veroveren.

Senior Caroline startte bij sprong met twee tsukahara ’s gehurkt, waarvan de eerste de beste was. Score: 12.650. Bij brug haalde ze het beste uit zichzelf naar boven en werd met een oefening met een loepzuivere kip-handstand en een al even goed uitgevoerde losom-handstand eerste met 11.300. Ook bij balk (11.350) maakte ze geen fouten en dus kon ze vrij ontspannen aan de vloeroefening beginnen. Hier werd ze met 12.067 vierde. Het was misschien wel de meest stabiele wedstrijd ooit van Caroline, die na een zware val aan het begin van het seizoen langzaam weer haar oude niveau begint te krijgen, maar nog wel wat elementen bij balk en sprong mist die ze vorig seizoen wel turnde. Misschien een goed doel op weg naar de halve finale. Nu leverde de wedstrijd haar een onverwachte zilveren medaille op.

Advertenties uit de krant