Rijsoord verliest onnodig van Pelikaan

RIDDERKERK – Inmiddels is de trainer Gijs Zwaan een ware puzzelkampioen. De laatste weken kan er door blessures geen beroep worden gedaan op Gerome van Zonderen, Nick de Zeeuw, Desley de Wolf, Marco Nijssen, Soufiane Aouaragh en Patrick Schrage, Bovendien moest Leon van den Heerik toch afhaken na de warming-up en begon Donovan Lioe Anjie op de bank. Maar een soortgelijk verhaal kon ook Pelikaan vertellen. Ook daar om verschillende redenen diverse mutaties in de basis-elf.

Door Wim de Rooij

Met de harde wind in de rug begon Rijsoord voortvarend aan de wedstrijd. Een duidelijk veldoverwicht met een hard en nuttig werkende Berry de Groot bij Rijsoord op het middenveld zorgden voor de eerste kansen voor Rijsoord. Maar bij afstandschoten stond het vizier niet op scherp of wist keeper Delano Korststam met enkele knappe reddingen zijn doel schoon te houden. Pelikaan moest zich in de eerste helft eigenlijk beperken tot countervoetbal. En hoewel de neutrale toeschouwers en de Rijsoord-supporters rekenden op een voorsprong voor de “kraaien” was het na een half uur toch Pelikaan wat plotseling de 1-0 via Jesper Nossent op het scorebord wist te noteren. Een stand waarmee beide teams ook de kleedkamers op gingen zoeken.

“Bombarda” actie
In de tweede helft, met Laurens Lingen op de plaats van Nilton Tavares Ramos, was het Rijsoord wat heel snel de gelijkmaker wist te produceren. Een lage voorzet van de ingevallen Laurens Lingen bereikte spits Mike van Gool. Hij draaide zich keurig vrij met een “Bombarda” actie, zoals dat langs de kant werd genoemd. Helaas duurde die euforie over de gelijkmaker maar heel kort, want binnen de minuut was het Pelikaan wat weer op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf rechts belandde op het hoofd van de vrijstaande Kevin de Geus. En nog eens vijf minuten later was het Jordy van Buren die ook nog eens profiteerde van een slippertje in het centrum van de verdediging; 3-1. De wedstrijd leek gespeeld, echte kansen werden er voor Rijsoord niet meer genoteerd en als Pelikaan nu wat effectiever om was gesprongen met hun kansen had de voorsprong zomaar verder op kunnen lopen. Maar goed keeperswerk van Michael Bekkers wist dat te voorkomen. Toch was het Pelikaan wat via wederom Jordy van Buren er 4-1 van wist te maken en zorgde Mike van Gool, ook met zijn tweede treffer van de middag, voor de uiteindelijke eindstand van 4-2.

Uiteindelijk een pijnlijke en onnodige nederlaag voor Rijsoord maar over de gehele wedstrijd bezien ging de overwinning terecht naar Pelikaan. Rijsoord moet, nu er aan het eind van de rit de prijzen worden verdeeld, uit gaan kijken dat men niet met lege handen komt te staan. De eerste periode ging afgelopen week naar Sliedrecht, de tweede periode is zo goed als zeker voor Heinenoord en voor de derde periode zijn er nog diverse gegadigden. Wil Rijsoord zich aan het eind van het seizoen belonen met minimaal de nacompetitie dan zullen de resterende wedstrijden “gewoon” gewonnen moeten worden. Die eerste mogelijkheid krijgt het in ieder geval op tweede Paasdag als Dinteloord op bezoek komt aan de Vlasstraat. Aanstaande zaterdag heeft Rijsoord geen competitieverplichtingen.

Opstelling Rijsoord: Michael Bekkers – Zepp Jacobs - Sander Lagrand – Jan Willem Taekema – Mitchel van der Heijden – Rick Drenth – Sander Barragan – Dane Brard(60e Donovan Lioe Anjie) – Berry de Groot – Nilton Tavares Ramos(46e Laurens Lingen) – Mike van Gool.