Afbeelding

SV Bolnes dieper in de problemen

Sport

RIDDERKERK - De eerste wedstrijd van een belangrijk weekend waarin de beslissing valt van wel of niet direct degraderen. Dus ga je er vanuit dat de mannen van Bolnes er alles gaan doen om een resultaat te behalen. Binnen tien minuten was de wedstrijd gespeeld, 2-0 voor Pelikaan.

Door Ben Smit

Twee keer de lange bal over de verdediging, waar onze verdediging gewoon slecht staat opgesteld en de spelers van Pelikaan op onze keeper konden afstormen en scoren. Tevens is het balverlies van onze spitsen natuurlijk ook dodelijk voor de spirit. Na 17 minuten pas de eerste doelpoging van Bolnes door Derrel Lionahr. In de 28e minuut weer hetzelfde liedje van Pelikaan lange bal, achter onze verdediging, en doelpunt 3-0. Tactisch was dit natuurlijk dramatisch, je kunt ook zeggen dat Pelikaan hun huiswerk goed heeft gedaan. In de 29e minuut een onverwachte actie van Kevin Muanza die de 3-1 scoorde. Dit gaf toch weer enigszins hoop, maar dit werd in de 45e minuut de kop ingeslagen, met wederom een lange bal en de 4-1 lag in het mandje. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon Bolnes met twee wissels. Gerson Duarte voor Derrel Lionahr en Maikel Zaalman voor Rodger Lieveld. Het werd er allemaal niet beter op. Pelikaan die niets meer moest en Bolnes die niets meer kon. Vermeldingswaardig is dat Jordy Godijn in de 80e minuut een penalty stopte en dat Kenzo Sanches de 4-2 scoorde, tevens is de tweede helft met 1- 0 gewonnen. Als je de wedstrijd moet evalueren zie je het ontbreken van zelfvertrouwen en fitheid. Vooral fitheid is nodig als je degradatievoetbal moet spelen. Zelfvertrouwen is een lastige zaak, maar fitheid ligt aan ieder individu die op het wedstrijdformulier staat. Tweede paasdag het vervolg tegen VVGZ.

Opstelling: Jordy Godijn, Meija Marleyson, Ferry Smit ( gele kaart ), Rudy Fortes, Rodger Lieveld ( Maikel Zaalman ), Aleph real Lopes, Kevin Muanza ( Kenzo Sanchez ), Melvin Zaalman, Michael Lindberg ( gele kaart ), Wesley Strootman, Derrel Lionahr ( Gerson Duarte)