Afbeelding

Zestigste wandeltocht van Marijke

Sport

BARENDRECHT - De commissie die de organisatie van de zestigste Marijkewandeltocht verzorgt is hard aan het werk op de laatste puntjes op de ‘I‘ te zetten. Met alle ervaring van de voorgaande jaren ziet het er naar uit dat de wandelaars weer getrakteerd worden op een geweldige wandelervaring door het griendengebied langs de Oude Maas. De natuur is in deze tijd van het jaar op zijn mooist.

Routes

De commissie heeft besloten, in vergelijking met vorig jaar, de routes voor deze dag grotendeels ongewijzigd te laten. Alleen de route van de 30 km is grondig onder handen genomen waardoor de rust- en verzorgingsposten beter verdeeld zijn over de afstand. De routes worden zoals altijd goed met pijlen aangegeven.

Verzorgingsposten
De verzorgingsposten worden op één of twee mogelijkheden na allemaal door de vereniging zelf verzorgt. Zo worden er bij de Kleine Duiker in Barendrecht, in het Develgebied langs de Oude Maas in Zwijndrecht en bij de voormalige oprit naar de Barendrechtse Brug verzorgingsposten ingericht waar de wandelaars even kunnen uitblazen. Koffie, thee, bouillon, sportdrank en water zijn ruim voorhanden.

Voor bewonders uit Barendrecht en omgeving
De vereniging hoopt dit jaar veel lokale bewoners uit Barendrecht en de omliggende gemeenten aan het vertrek te krijgen. Wandelen bied de een unieke gelegenheid om dit dit natuurgebied zo vlak bij de grote stad te ontdekken. Een ieder zal zich verbazen wat er allemaal te zien en te beleven is. De startlocatie, in sportaccommodatie Waterpoort aan het Middeldijkerplein, is goed bereikbaar met openbaar vervoer (Tramlijn 25 stop voor de deur), er is in de omgeving voldoende parkeerruimte en ook per fiets kan men er gemakkelijk terecht.

Het Bosmanmolentje
Het centrale thema voor dit jaar is Het Bosmanmolentje dat prominent op het plaatje voor de wandelboekjes wordt afgebeeld. Deze molentjes staan overal in de polder rondom ons woongebied. Vrijwel niemand weet hoe ze heten en hoe ze ontstaan zijn. Op de web-site van de vereniging zal nadere uitleg worden gegeven. www.wandelsportmarijke.nl

Voor iedereen toegankelijk
Deze wandeltocht bied iedereen de mogelijkheid om een geweldige dag te beleven. De ervaren wandelaars zijn momenteel volop in training voor de komende 4-Daagsen, maar ook de wandelaars die een dag in deze fantactische omgeving willen recreëren komen uitstekend aan hun trekken.

Medaille en jubileumgeschenk
Voor een ieder die dat wil is er een leuke medaille beschikbaar, uiteraard krijgt iedereen een plaatje voor het wandelboekje als herinnering en is er voor ieder deelnemer vanwege het jubileum nog een leuke verrassing beschikbaar.


Startburo:
Sporthal “Waterpoort“
Middeldijkerplein 9
2993 DL Barendrecht-Carnisselande
Starttijden: 60km 07:00 – 08:00u 50km 07:00 – 09:00u
40km 07:00 – 09:00u 30km 07:00 – 10:00u
20km 07:00 – 13:00u
5-10-15km vanaf 09:30 – 14:00u

Het startburo sluit om 18:00 uur.

De startlocatie is vanuit Rotterdam CS goed bereikbaar met de tram lijn 25 vanaf NS station Rotterdam.
De auto-route naar de startlokatie wordt vanaf de afritten A15(20) en A29(20) met borden aangegeven.


Inlichtingen: www.wandelsportmarijke.nl Email: info@wandelsportmarijke.nl

Advertenties uit de krant